MALI DAVID PETROVIĆ IZGUBIO BITKU SA ŽIVOTOM: Najtužnije vesti stigle iz Turske, Srbija zavijena u crno

Autor:

Hronika

10.12.2022

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Turske stigla pretužna vest!

MALI DAVID PETROVIĆ IZGUBIO BITKU SA ŽIVOTOM: Najtužnije vesti stigle iz Turske, Srbija zavijena u crno

Foto: Printscreen/Youtube/TVcentar

Desetogodišnji David Petrović koji se kao lav borio protiv leukemije, preminuo je pre pola sata, potvrdio je njegov otac za Telegraf.rs.

- Upravo mi je žena javila da je David preminuo - kroz suze nam je saopštio otac Danijel. 

Ovaj hrabri dečak već je jednom uspeo da se izbori sa opakom bolešću, nažalost, leukemija se vratila i on se nalazio na intenzivnoj nezi u Turskoj. Nedavno, njegov otac je govorio za portal Telegraf.rs o stanju svog sina i naveo da je zdravstveno David nikada gore.

Međutim, samo nekoliko dana kasnije situacija se poboljšala, pa je porodica objavila da stanje dečaka ide ka boljem, lekari su bili u pripravnosti, a situacija se popravljala.

Nažalost, mali borac ipak nije izdržao ovu tešku životnu bitku.

Podsetimo, David je čekao ponovnu transplataciju koštane srži. Prošle godine se izborio protiv bolesti i preživeo transplantaciju. Iako je tu bitku dobio, bolest se vratila, a roditelji nisu imali dovoljno sredstava za lečenje.

U Institutu je sprovedeno lečenje primenom dve sukcesivne transplantacije koštane srži - od identičnog davaoca, a zatim od majke. Roditeljima je 8. jula predočeno da postoji brza progresija bolesti - u krvnoj slici se beleži porast leukocita i pad hemoglobina i trombocita. Lekari su 8. jula 2022. godine roditeljima predočili da postoji brza progresija bolesti, u krvnoj slici je zabeležen porast leukocita i pad hemoglobina i trombocita.

Pozitivno mišljenje dala je jedna klinika u inostranstvu na kojoj bi David što pre trebao da nastavi lečenje i na kojoj bi bio podvrgnut haploidentičnoj transplataciji koštane srži.

Porodica do poslednjeg dana nije gubila nadu da će David ponovo igrati fudbal i smejati se sa drugarima iz škole. 

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading