GODINU I PO DANA OD FILMSKOG BEKSTVA: Slaviša sa cimerom kašikama iskopao tunel i pobegao iz kruševačkog zatvora, još uvek nije pronađen

Autor:

Hronika

09.12.2022

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Bilo je navoda je otišao u Bugarsku, Mađarsku, Nemačku...

GODINU I PO DANA OD FILMSKOG BEKSTVA: Slaviša sa cimerom kašikama iskopao tunel i pobegao iz kruševačkog zatvora, još uvek nije pronađen

Foto: ST/N. PANČIĆ

Zatvor

Slaviša Stanisavljević (42) pobegao je iz zatvora u Kruševcu 24. aprila prošle godine i od tada mu se izgubio svaki trag.

On je uhapšen na granici sa Albanijom po srpskoj poternici 2019. godine.

Preko svog advokata Aleksandra Šćekića tada je izjavio: "Čuo sam da ću da budem osuđen i počeo sam da planiram bekstvo i kopam rupu sa zatvorenikom D. S. (37) koji je bio sa mnom u sobi".

Inače, osuđen je na tri i po godine zatvora zbog šverca 6 kilograma marihuane. Tvrdi da nije kriv, da je osuđen bez ijednog dokaza i da na drogi koja mu se stavlja na teret nema njegov DNK kao i da je to razlog njegovog bekstva.

Slaviša i D. S. su rupu kopali u toaletu, vodila je na tavan, naišli su na letvice, daske i mrežu. To su probili sa dve kašike koje su uzeli iz kuhinje i zaoštrili. Ispomerali su crepove i pobegli preko krova.

Bilo je navoda je otišao u Bugarsku, Mađarsku, Nemačku... ali to nikada nije potvrđeno.

Tadašnji ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je izjavio da je Slaviša dobro poznat policiji, da je osuđivan 13 puta i dodao da se dugo nije desilo da neko pobegne iz zatvora i da je slučaj zato zanimljiv. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija suspendovala je sa posla četiri pripadnika Službe za obezbeđenje u Okružnom zatvoru u Kruševcu.

On je i dalje u bekstvu, prenosi Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (1)

Loading