POKOJNI TRENER NIJE MOGAO DA PREŽALI SMRT JELENE: Najcrnja tajna Ješića: Ćerku mi je ubio doktor koji je spavao na poslu

Autor:

Hronika

09.12.2022

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikad neću zaboraviti njegove reči na dan sahrane: "Bože zašto nisi mene uzeo nego moje najmilije", seća se prijatelj Miodraga Ješića.

POKOJNI TRENER NIJE MOGAO DA PREŽALI SMRT JELENE: Najcrnja tajna Ješića: Ćerku mi je ubio doktor koji je spavao na poslu

Foto: ST/N. PANČIĆ/Starsport

Trener i nekadašnji fudbaler Partizana Miodrag Ješić, koji je u četvrtak ujutru poginuo na putu Ruma-Jarak, zakucavši se sitroenom u kamion u suprotnoj traci, do poslednjeg dana je osećao neizmernu tugu za ćerkom Jelenom, nastradalom skoro na isti način pre 22 godine. Osim što je krivio crnu sudbinu, koja ga je odvojila od u to vreme ćerke jedinice, fudbalski as nikada nije oprostio lekarima Urgentnog centra što na vreme nisu otkrili da Jelena ima unutrašnje krvarenje posle saobraćajke u centru Beograda.

- Ješa je krivio posebno jednog lekara za smrt ćerke, ali i njegove kolege, koje ga nisu probudile dok je spavao na dežurstvu. Plašili su se da ga probude, navodeći da ima nezgodan karakter i da je razdražljiv kad se probudi - ispričao je za Republiku prijatelj stradalog trenera.

Vermezović: Odličan igrač i još bolji čovek

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Vermezović

Najlepšim rečima od stradalog sportiste i dan kasnije su se opraštale njegove kolege. Vladimir Vermezović, koji je osamdesetih delio svlačionicu Partizana sa Ješom, rekao je da je bio čovek kakav se retko sreće.

- Ješa je bio prepošten čovek. Bio je odličan igrač i još bolji čovek i svi ćemo ga pamtiti samo po lepom - rekao je Vermezović za Republiku.

I sam Ješić je u retkim intervjuima pričao o njemu najbolnijoj temi i otvoreno krivio doktore, zbog čije nepažnje i nesavesnog lečenja je ostao bez deteta.

- Nisam bio u zemlji, a da jesam, možda bi sve bilo drugačije... - sa suzama u očima pričao je trener, pa gledajući u pod nastavljao da evocira traume koje ga progone:

- Moja bivša supruga me je obavestila da je naša ćerka imala saobraćajnu nesreću i odmah sam doleteo iz Tunisa za Beograd, a od straha od loših vesti sam se plašio sletanja u Srbiju. Nisam mogao da podnesem činjenicu da mi je ćerka preminula. Jelena u saobraćajnoj nesreći nije imala ni ogrebotine. Hitna služba je bila na licu mesta i odmah su je odveli na kontrolu u Urgentni centar. Sve je bilo u redu na prvim pregledima, ali kada je lekar zadužen da napravi ultrazvuk tog dana trebalo da napravi snimak, on je spavao i niko nije smeo da ga probudi jer je bio nezgodan. Tako su mi govorili. Jelena je imala unutrašnje krvarenje i posle nekoliko dana je preminula. Da je lekar tog dana odmah uradio snimak, ona bi ostala živa, a imala je svega 19 godina.

Kobni infarkt za volanom

Republika

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Nesreća u kojoj je poginuo Ješić

Ješićevo telo odmah nakon stravične saobraćajne nesreće poslato je u Novi Sad na obdukciju. Iako se navodilo da je kobnog jutra nekadašnji fudbaler izazvao udes zbog prekomerne brzine, kako nezvanično saznajemo, ne isključuje se mogućnost da je do tragedije došlo zbog infarkta srca.

Prijatelji Miodraga Ješića s tugom govore o njemu jer, iako se posle nesreće i gubitka ćerke, posle četiri godine, ostvario kao otac, dobivši ćerku Taru (18) sa drugom suprugom Irenom, nikada nije preboleo starije dete.

- Miodrag je bio jako vezan za Jelenu i trudio se da joj pruži sve što je mogao. Trenutak kada je saznao da je ostao bez nje ostaće mi zauvek urezan u glavi jer nismo znali kako da mu pomognemo. Od vedre i pozitivne osobe postao je biljka, koja nije želela ni da priča, a ni da jede. Nikad neću zaboraviti njegove reči na dan sahrane: "Bože zašto nisi mene uzeo nego moje najmilije, ne znam kako ću bez nje " - priseća se fudbalerov prijatelj i ističe da se punih šest meseci Miodrag borio s depresijom.

- Pokušavali smo da ga nekako oraspoložimo, da mu ukažemo da mora da nastavi dalje, da ima razlog za život, ali nas nije slušao. Više od pola godine mu je trebalo da se oporavi i nekako krene dalje - s tugom se seća naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading