POZADINA UBISTVA U UGRINOVCIMA: Sudski tumač šefica migrantske mafije

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubica Bojan T. i njegova žrtva Dražen Delević bili su organizovanoj kriminalnoj grupi iz Beograda, koja je krijumčarila migrante preko srpskih granica

POZADINA UBISTVA U UGRINOVCIMA: Sudski tumač šefica migrantske mafije

Foto: ST/ N. Pančić

Ubistvo u Ugrinovcima

Nakon stravičnog ubistva Budvanina Dražena Delevića (33) u Ugrinovcima zbog krijumčarenja migranata, razmotava se klupko o umešanima u te poslove, a prema našim saznanjima, među njima je i jedna žena, sudski tumač, glavni posrednik između migranata i švercera, koji izbeglice ilegalno prevoze preko srpskih granica.

Deleviću je u sredu oko 15.30 hicima iz pištolja presudio Bojan T. (24) iz Mokrina, dok je žrtva sedela na zadnjem sedištu automobila BMW X6, ispred kuće osumnjičenog. Do sukoba, navodno, došlo je zbog duga od 90.000 evra, stečenog u švercu azilanata.

Prema našim saznanjima, ubica i žrtva bili su organizovanoj kriminalnoj grupi iz Beograda, koja je krijumčarila migrante preko srpskih granica, a u kojoj je veliku ulogu imala žena koja je sudski tumač za arapski jezik.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

 

- U toj kriminalnoj organizaciji su i pojedini funkcioneri bezbednosnih službi, ali i neki veći kriminalci jer je reč o velikim zaradama. Kada izbeglice dođu u Beograd, odmah idu po papire kod žene, koja je sudski tumač. Ona im za ta dokumenta sredi i popuste, recimo za četvrto dete, ali uvek ponudi i ilegalni prevoz preko granica, pa kad god nekog ubedi u to dobije veliku sumu novca. Kriminalistički inspektori još skupljaju dokaze o grupi za koju je radila, nakon čega će uslediti nova hapšenja umešanih u krijumčarenje ljudi, i to u Somboru, Subotici i u Horgošu - opisao je izvor blizak slučaju za Srpski telegraf.

Osumnjičeni za ubistvo Bojan, nakon zločina, svojim automobilom škoda pobegao je s lica mesta, ali je onda, prema nezvaničnim informacijama, pozvao policiju i rekao "da je ubio Crnogorca Dražena zbog duga i da se nalazi kod Dobanovaca". Inspektori su odmah došli na tu lokaciju i uhapsili ga.

Bojan je, prema rečima komšija, počeo da radi za Dražena pre nekoliko meseci i zarađivao je velike sume novca.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

 

 

- Čuo sam da je Bojan upoznao Dražena preko društvenih mreža i onda počeo da prevozi migrante za njega. Svi u kraju smo to znali. Svidelo mu se koliko zarađuje i nije hteo da prekine s tim prljavim poslovima, iako su ga svi prijatelji odvraćali od toga. Nikada se nisu lično upoznali, pa je Dražen rešio da dođe kod njega u sredu. Nešto su se posvađali i tako je Bojan rešio da ga ubije. Verovatno oko duga, a pominje se suma od 90.000 evra - priča meštanin Ugrinovaca za Srpski telegraf.

Policija je i u četvrtak vršila uviđaj u kući u Ugrinovcima u kojoj je Bojan živeo na spratu kao podstanar već nekoliko godina, a vozio je automobil pasat. Na kolovozu ispred kuće bili su vidljivi krvavi tragovi, ali i čaura koja je ispala osumnjičenom nakon pucnjave.

Ubica se u zemunsko naselje doselio pre tri-četiri godine iz sela Mokrin, a odrastao je u hraniteljskoj porodici.

Ubijeni Dražen diler droge i lopov

Ubijeni Budvanin Dražen Delević ima bogat policijski dosije. U Crnoj Gori je 2019. osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja šverca 216 kilograma marihuane, ali nije otišao na odsluženje kazne. Prethodno je 2016. u Budvi s grupom saučesnika presreo taštu, prebio je, i na kraju joj uzeo 2.000 evra iz torbe.

Republika

Foto: printscreen/facebook

 

 

Takođe, prošle godine Delević je uhapšen s rođenim bratom Daliborom i Anjom Z. iz BiH, zbog oružane pljačke menjačnice u Balkanskoj ulici u Beogradu, tokom koje su odneli 3.860 evra.

Komšiluk hvali ubicu

Komšije Bojana T., koji je osumnjičen za teško ubistvo, kažu da ništa nije ukazivalo da je spreman da ubije nekog jer ga znaju kao finog momka.

Republika

Foto: D.Kadić

 

 

- Kad god me vidi da nešto radim po bašti on dođe i pomogne mi, a cepao mi je i drva. Uvek smo fino ćaskali. Znao sam da uvek menja poslove i da je radio i kao bravar i kao zidar. Bilo mi ga je žao jer se uvek sam snalazio u životu pošto nema nikog od rođaka jer je odrastao u hraniteljskoj porodici. Ne mogu da verujem da je on počinio ovo ubistvo, delovao je kao da se nikad ne bi ni posvađao s nekim - priča Bojanov komšija za naš list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading