ISPOVEST OCA MILOŠA ILIĆA (19), SRBINA UHAPŠENOG NA ZAKINTOSU: Sin mi je rođendan dočekao u zatvoru, čekamo da se agonija završi

Autor:

Hronika

26.01.2018

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bili smo kod Miloša u poseti prošle nedelje, dobro je... Stalno nas pita za drugare. Kaže: "Tata, uželeo sam se fudbala, igramo mi ovde, ali nije to to". A šta ja da mu kažem? Čekamo da se podigne optužnica i da se ova agonija već jednom završi.

RepublikaFoto: facebook.com/ranko.ilic.9
Miloš i Ranko Ilić

Obdukcioni nalaz

Ovim rečima započeo je ispovest za Srpski telegraf Ranko Ilić, otac Miloša Ilića (19), jednog od Srba uhapšenih na Zakintosu koji se terete da su u julu 2017. nasmrt pretukli Amerikanca Bakarija Hendersona (22).

Osim Ilića, iza rešetaka su Nemanja Petrović (19), Stefan Stojanović (22), Dušan Ranković (34) i Miloš Senić (26), dok se sa slobode brane Nenad Jovanović (23) i Siniša Petrović (23).

ILIĆ: U Grčkoj me zaustavila policija zbog brze vožnje, pustili su me kad sam im objasnio zašto sam došao

- Trudimo se zbog sina da budemo jaki, ali nam je ovaj događaj promenio život. Miloš dobro izgleda. Ide tamo u školu, već je počeo i grčki da priča. Šta će, moraju. Ne žali se! Kažu da su Grci dobri prema njima i da mu pomažu. Trudi se da bude jak, ali mu nedostaje kuća - kroz plač priča Milošev otac Ranko.

RepublikaFoto: instagram.com/lukin_brat_blizanac

Miloš Ilić je 18. januara proslavio 19. rođendan, ali u zatvoru u Grčkoj. Njegov otac je dirljivom fotografijom na društvenoj mreži Fejsbuk čestitao sinu rođendan.

7 meseci prošlo od smrti državljanina Amerike

- Samo rad... Miloše, sretan rođendan... Uh, srce da pukne - piše ispod fotografije na kojoj je Miloš sa drugovima iz FK Rad, u kojem je trenirao.

Otkad je mladić uhapšen, njegovi otac i majka su na lekovima.

Hronologija
Svađa izbila u klubu na Zakintosu
Amerikanac prvi udario obezbeđenje
U pomoć obezbeđenju priskočili Srbi
Ispred kluba došlo do opšte tuče
Henderson pao i udario glavom o beton
Državljani Srbije ubrzo privedeni

Brza vožnja

- U Grčkoj me je zaustavila policija, malo brže sam vozio, a oni odmah: "Piši kaznu!" Ja im objasnim zašto sam tu i šta je u pitanju, a oni mi kažu: "Gospodine, izvolite vozačku dozvolu i srećan vam put!" Znaju svi da je to bio nesrećan slučaj... Teško je, supruga je na bromazepamima. Kad god sam nekog video da pije lekove, pitao bih: "Šta će ti to?", a sad ih i ja koristim - priča neutešni otac.

Podsetimo, Ilić, Petrović i Stojanović se kao mlađi punoletnici trenutno nalaze u zatvoru za maloletnike u Avloni, dok su Ranković i Senić u drugim zatvorima u Grčkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading