STRAVIČNA NESREĆA ZAVILA KRALJEVO U CRNO! Ovo su mladići koje je UGUŠILA PILJEVINA (FOTO)

Autor:

Hronika

03.12.2022

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnike ubila piljevina

STRAVIČNA NESREĆA ZAVILA KRALJEVO U CRNO! Ovo su mladići koje je UGUŠILA PILJEVINA (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Marko Milenković iz sela Drlupe (31) i Stevan Zdravković iz Vitkovca (24) kod Kraljeva poginuli su preksinoć kada se na njih obrušila veća količina piljevine iz silosa preduzeća MTI.

Prema nezvaničnim informacijama do nesreće je došlo oko 23 časa. Radnici koji su bili u noćnoj smeni pokušavali su da odglave transporter iz silosa koji vodi ka peći za proizvodnju pare.

Foto: Privatna arhiva

Marko Milenković

 

Njih troje ušli su u silos da pokušaju da otklone kvar, ali nekoliko sekundi pri ulasku u silos gomila piljevine pala je na mladiće.

Jedan radnik nastradao je na licu mesta, dok je drugi podlegao povredama u kraljevačkoj Opštoj bolnici Studenica. Treći radnik koji nije povređen hospitalizovan je usled stresa koji je preživeo.

Foto: Privatna arhiva

Stevan Zdravković

 

Kako saznajemo u očajnim porodicama, kada se piljevina obrušila na radnike, verovatno su još bili živi, ali su se potom ugušili. Stevanov otac, u šoku zbog tragedije, trebalo bi danas da doputuje iz Francuske gde radi, a Marko je iza sebe ostavio dete i trudnu suprugu.

Radana, baka po majci nastradalog Stefana Zdravkovića za Srpski telegraf kaže da ne može da poveruje da njenog unuka više nema.

- Šta da Vam kažem, ne mogu da verujem da mog Stefana više nema. Bio je dete za primer. Ima mlađeg brata, kako će sad on bez njega. Zvali su ga sinoć da radi treću smenu otišao je i nastrada. Danas bi trebalo da doputuje njegov otac iz Francuske koji je otišao da zaradi novac u inostranstvu. Posle obdukcije koja će biti sutra u 8 sati, očekujemo da će se znati razlog usled čega su preminuli i on i njegov kolega.

Stric nastradalog Marka Milenkovića kaže za Srpski telegraf  da je do nesreće došlo kada se piljevina obrušila na mladiće, a da je do trenutka kada su ih izvukli prošlo 15 minuta.

- Kada se piljevina obrušila na njih verovatno su bili živi, kasnije su se ugušili. Marko u februaru treba da dobije drugo dete, eto ne dočeka da se to desi. Strašna tragedija - dodao je. 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading