AGONIJA U TRSTENIKU SE NASTAVLJA: Roditelji jednog učenika spremaju žalbu, rešenje o isključenju drugog nije stiglo!

Autor:

Hronika

03.12.2022

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditlji jednog učenika pripremaju žalbu, dok za drugog učenika nema potvrde da je do porodice stigla odluka o isključenju iz Tehničke škole u Trsteniku.

AGONIJA U TRSTENIKU SE NASTAVLJA: Roditelji jednog učenika spremaju žalbu, rešenje o isključenju drugog nije stiglo!

Foto: Djordje Ceperkovic Youtube printscreen

Tehnička škola Trstenik

Agonija vaspitno-disciplinskog postupka tokom kojeg su dva učenika isključena iz škole nakon teškog incidenta u kome su maltretirali profesorku Mariju Stevanović, praktično još uvek nije završena.

- U slučaju đaka M.M.(18), koji je snimao incident, najavljeno je da će biti žalbe na rešenje direktora, po predlogu Nastavničkog veća, dok u slučaju N.Ž.(17), koji je izmakao stolicu profesorki, nema potvrde da je otac primio odluku - navodi izvor “Novosti” iz kolektiva Tehničke škole.

- Za sada je jedino izvesno ono što se dešava pred tužilaštvima, gde su postupci u toku.-

Republika

Foto: twitter.com/ZoranIl77273998

Maltretiranje profesorke

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv N.Ž.(17) i I.K.(16), koji je izbegao kaznu u školi ispisavši se pre usvajanja predloga o isključenju. Zahtev za postupak ide u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu.

Protiv trećeg učesnika događaja – M.M (18), jednog od dvojice “snimatelja” incidenta, takođe isključenog po predlogu direktora, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Tog 9. novembra, profesorka se javila hitnoj pomoći. Lekari su odmah alarmirali policiju. Profesorka je dobila podršku Aktiva direktora svih škola i Centra za socijalni rad u Trsteniku, Ministarstva prosvete, brojnih kolektiva obrazovnih ustanova, Đačkog parlamenta i kolektiva svoje škole.

Prosvetni sindikati protestovali su zbog napada na svoju koleginicu u dva različita dana. Desetak profesora Tehničke škole iz USPRS, čiji profesorka nije član prisustovalo je protestu u Kruševcu.

Profesorkin sindikat – Sindikat obrazovanja Srbije je 1.decembra bojkotovao prvi čas u obe smene. Marija Stevanović je još uvek na bolovanju, prenose Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Kosa

03.12.2022 16:54

Nasilnici su sve po dogovoru uradili. Treba ih sve kazniti i krivično. Kao i njihove roditelje.