MIHAJLOVIĆEVO UGLJENISANO TELO TINJALO NA LOMAČI: Lalić i o ubistvu Vukićevića

Autor:

Hronika

01.12.2022

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću. Svedočenje nastavlja svedok saradnik Srđan Lalić.

MIHAJLOVIĆEVO UGLJENISANO TELO TINJALO NA LOMAČI: Lalić i o ubistvu Vukićevića

Foto: St/N. Pančić, Pritnscreen TV Pink, E-stock, Tanjug

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Srđan Lalić

Zastupnica porodice ubijenog Milana Ljepoje pitala je Lalića ko je fotografisao žrtve, tačnije mrtvog i izmučenog Ljepoju.

- Ja nisam fotografisao u Ritopeku. Mislim da su to radili Belivuk i Miljković. Slike su slali Radoju Zviceru - naveo je Lalić.


Kakav je pištolj imao ubijeni Lazar Vukićević, zanimalo je zastupnika njegove porodice Aleksandra Šćekića.

- Glok koji je bio specifičan, držalja maslinastozelena i različita od navlake- odgovorio je Lalić  i objašnjava zašto je Vukićević bio žrtva klana.

- Miloš Budimir je slikao i slao slike  izmučenog Vukićevića Veljku i Marku koji su planirali njegovo ubistvo. Znao sam gde mu je kuća na Čuburi kod Južnog bulevara i nadzirali smo je zato što je on po nalogu škaljarskog klana hteo da ubije Veljka i Marka. Ja nisam dobio naknadu za ubistvo Lakićevića, a ne znam jesu li drugi.

PUZEĆI IZLAZILI IZ SKRIVENE PROSTORIJE

Šćekić Lalića pita za nadimke na Skaju, da li zna kome su pripadali.

- Nomad ili batica mi je poznat nik nejm, 333 ne znam, Matijas mi je poznat, ali nisam siguran, Lucifer- Lazar Marinković, Maradona sam imao nekoliko, a Ignjat ne znam - rekao je Lalić, a zaključio je objašnjavajući jednu situaciju da se puzeći  napuštala skrivena prostorija i da je nije bilo lako napustiti.

Za reč se javlja advokat Ivan Ninić, kao zastupnik udovice ubijenog Gorana Mihajlovića, a na njegova pitanja kako je saznao za ubistvo Mihajlovića, Lalić odgovara sledeće: 

- O tome su mi govorili Veljko i Marko. Prvi put kad sam  se vratio u Srbiju, a kada  su oni  bili oslobođeni za ubistvo na šinama, bili su na slobodi i podnosili su odstetne zahteve. Miljković i ja smo sedeli na klupi blizu bunkera, kod teretane i on mi je prvi put tada govorio o ubistvu Gorana Mihajlovića predstavljajući koliko su ozbiljna kriminalna grupa i da smo dosegli veći nivo i usvojili nove moduse ubistva.

LALIĆ O MIHAJLOVIĆEVOM UGLJENISANOM TELU

- Video sam jednu sliku ubijenog Mihajlovća sa placa na Surduku gde ugljenisano telo još tinja, a pored Nikola Spasojević seče grane na drvetu. Njen nema u optužnici. Video sam fotografiju gde je sa penom na ustima i on mi je objasnio način ubistva za koji sam se znatiželjno raspitivao. Video sam i fotografiju gde je oblepljen trakom - navodi Lalić i dodaje:

- Šunitića sam znao kao vlasnika ili suvlasnika kafića u Maksima Gorkog  trgovinom narkoticima.

Smartovi su bili zgodni i mogla je da se napravi dobra šupljina u podu za narkotike. Pogodan za izvršenje otmica. 

- Bazeni T6 su mi samo tamo poznati, a pitao me je jel se sećaš placa, za koji sam kasnije iz medija saznao kome pripada. 
 
-Nije bilo moguće sve žrtve ubiti u kući, tako da se pribegavalo različitim metodama, onom ekako je bilo najlakše da se izvede, a da ne ostanu tragovi. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading