STADION PARTIZANA - FABRIKA ZA PRAVLJENJE DROGE: Lalić na suđenju otkrio šokantne informacije

Autor:

Hronika

29.11.2022

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedok saradnik protiv klana Veljka Belivuka današnjim svedočenjem otvorio pitanje odgovornosti nekadašnje uprave kluba sa čijeg se stadiona rasturala droga.

STADION PARTIZANA - FABRIKA ZA PRAVLJENJE DROGE: Lalić na suđenju otkrio šokantne informacije

Foto: starsport/Pritnscreen TV Pink/Tanjug/RADE PRELIĆ

Srđan Lalić, svedok saradnik Tužialštva za organizovani kriminal, koji je u zamenu za blažu kaznu otktrio sve tajne monstruoznog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, priznao je na današnjem suđenju da im je stadion FK Partizan služio kao fabrika za pravljenje droge!

Osim što je podrobno objasnio kako su narudžbine za rasturanje kokaina i spida pripremane u Humskoj, Lalić je otkrio i da je izbrisao sve video zapise sa kamera na stadionu i oko njega, a nalog za to su mu dali Belivuk i Miljković u dogovoru sa upravom kluba!?

Današnje svedočenje svedoka Lalića otvara mnoga pitanja, pre svega - ko je omogućio Belivukovom klanu da na stadionu napravi pogon u kome se pakovala droga za dalju prodaju?

Kako je moguće da nikome iz uprave nije bilo sumnjivo šta se to dešava na stadionu?

Ko je od čelnika kluba klimnuo glavom Belivuku i Miljkoviću da mogu obrisati sve zapise sa kamera stadiona?

Republika

Foto: Starsport

Miloš Vazura

Da li je moguće da tadašnji, ali i sadašnji generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura nije znao šta se radi na stadionu? Da li ga je iko od nadležnih pozvao na informativni  razgovor?

Na današnjem suđenju u Specijalnom sudu, Srđan Lalić je, odgovarajući na pitanja zamenika tužioca, objasnio da je u učestvovao u opremanju base na stadionu sigurnosnim sistemima za blokadu vrata, kontrolu prolaska lica i vozila, kao i konotrlu video nadzora.

 - Ta bašta je imala dva kolska prolaza uz stadion, jednu stranu smo zatvorili, zavarili smo kapiju, da bi se zaštitili od pucanja ili probijanja kapije, a druga strana je bila kontrolisani ulaz. Pešačka kapija je promenjena, kolska se otvarala na daljinski. Gore, iznad ograde su bili navareni i šiljci. To je bio restriktivni prostor, ko dolazi svirne, ili se pogleda na kapiju ili je najavljen. I ko dolazi pešački, pozvoni na interfon ili ima tag za otvaranje interfona. Ko nije imao taj tag, morao je da pozvoni, onaj ko je unutra pita ko je i odluči da ga pusti ili ne - rekao je Lalić, uz objašnjenje da se izraz baza, ili bunker, u njihovoj komunikaciji odnosila na taj restriktivni prostor, odnosno restoran i baštu.

Ko je iz uprave klimnuo glavom?

Zamenik tužioca za organizovani kriminal potom je upitao Lalića da pojasni brisanje zapisa sa kamera na Partizanovom stadionu.

- Što se tiče uređaja za snimanje u našoj kancelariji, bili je lako, u meniju sam formatirao hard disk i isključio dalje video snimanje. Veljko i Marko su organizovali to da odem gore "u fudbal", odnosno u portirsku prostoriju i tu sam u tim prostorijama obrisao kompletni materijal, taj video nadzor pokriva ceo stadion i okolinu stadiona - odgovorio je okrivljeni svedok, a potom otkrio da se na stadionu pravila I pakovala droga za dalju distribuciju, prenosi 24sedam.

Droga iz Partizanove kuhinje za splavove

Republika

Foto: Starsport

Stadion Partizana

- Droga je dopremana uglavnom tako što se naprave porudžbine, i onda se odredi jedan dan za "izbacivanje", uglavnom je Deda dovezio drogu na stadion. Ona se krila uglavnom u kuhinji i ostavi iza kuhinje, tu je bilo pogodno. Kako ko dolazi na stadion, on uzima svoj deo - objasnio je, a zatim otkrio i da je kuhinja restorana bila pogodna za pravljenje spida:

- Više puta smo pravili spid u toj kuhinji, tu je stajala sumporna kiselina, veća količina etil alkohola, čist kofein, koji je stizao u kutijama od po 20 kilograma, rukavice, vage, kese, mašine za vakumiranje. Sve je to tu , a kokain se dopremao i gledalo se da se razdeli istog dana. Primopredaja marihune se retko dešavala na stadionu, to su uglavnom vozači vozili na stadion. U tome je učestvovala većina ljudi koja je obitavala tu, gotovo svi iz grupe osim Stefanovića, Jankovića i Greka. U lanac distribucije su uključeni svi koji su radili obezbeđenje u klubovima i od toga se grupa i finansirala, kroz splavove, a kokain su distribuirali Veljko i Marko.

Na današnjem suđenju, ovaj okrivljeni svedok priznao je da se sa Veljkom Belivukom slikao pored tela jedne od žrtava, koji je u tom trenutku još uvek bio živ.

Takođe je ispričao da je Belivuk bio “stručnjak za sekiru” i tranžiranje tela žrtava, a da je Marko Miljković osmislio da se u kuću strave u Ritopek donese mašina za mlevenje mesa kako bi se trajno uništila tela ubijenih, a samim tim i uklonili dokazi o zločinima.

Kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal trenutno se sudi za sedam otmica i ubistava, a pred crnogorskim pravosuđem za još tri likvidacije, a krili su se iza Partizanove navijačke grupe "Principi".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading