MALI ŠIJAN DOBIO GODINU I PO DANA ZATVORA: Epilog suđenja za pucnjavu na Autokomandi - prebijena devojka i ranjen mladić!

Autor:

Hronika

29.11.2022

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šijan inicirao verbalni sukob sa A.K. i K.M.

MALI ŠIJAN DOBIO GODINU I PO DANA ZATVORA: Epilog suđenja za pucnjavu na Autokomandi - prebijena devojka i ranjen mladić!

Foto: prinscreen

Vukašin Šijan, sin Zorana Šijana

Veće Višeg suda u Beogradu osudilo je danas Vukašina Šijana na kaznu zatvora od godinu i po dana zbog nasilničkog ponašanja u restoranu "Užice" na Autokomandi.

Istom odlukom Marko Vidaković je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine i devet meseci za nedozvoljeno nošenje oružja i za nanošenje teške telesne povrede tokom tog sukoba.

Šijanu i Vidakoviću je danas ukinut pritvor, ali je Vidakoviću izrečena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Sudija je obrazlažući presudu rekla da je Vidaković ranije osuđivan, kao i da postoji snimak događaj zbog čega nije poverovala u njegovu odbranu da je tada bio uplašen za Šijanov život.

Sa druge strane sudija je ocenila da je Šijan inicirao verbalni sukob sa A.K. i K.M.  

Sud je Šijana za ovaj incident osudio na godinu dana zatvora i opozvao mu uslovnu kaznu iz 2019. godine, kada je bio osuđen na osam meseci zatvora sa rokom provere od tri godine i izrekao mu jedinstvenu kaznu od godinu i po zatvora.

Kako je Šijan u oba slučaja ukupno bio 14 meseci u pritvoru, on je praktično izdržao kaznu.

- Opozvan je uslov i uzeta kao utvrđena kazna od osam meseci, te mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu od godinu i šest meseci. i ukinuo pritvor " rekao je za Tanjug, Šijanov advokat Nemanja Govedarica.

Obojica su ranije osuđivani, a od 17. marta su bili u pritvoru do danas. 

Prema navodima optužnice, oko 7 sati ujutru 5. marta ove godine u restoranu u kojem su okrivljeni sedeli zajedno za stolom, najpre je Šijan ušao u verbalnu raspravu sa gostima lokala koji su sedeli za susednim stolom.

Tom prilikom je devojku koja je sedela za susednim stolom udario pesnicom u glavu, usled čega je ona pala preko stolica, a pošto je A.K. krenuo da spreči dalji napad na nju, Šijan je i njemu zadao više udaraca po glavi i telu.

Kada je iz toaleta izašao Marko K. i video da mu devojku i brata fizički napada okrivljeni, krenuo je da ih odbrani, ali je Vidaković  stao iza Šijana repetirao pištolj i ispalio projektil ka Marku K.

Naneo mu je tešku telesnu povredu opasnu po život u vidu prostreline levog preponskog predela koja je zahvatila i butnu arteriju i venu.

Marko K. je prevezen i hitno operisan u Urgentnom centru, a dvojica okrivljenih su se udaljila sa lica mesta.

Vukašin Šijan je najmlađi sin Zorana Šijana, kik-boksera i navodnog vođe surčinskog klana, koji je ubijen 1999.godine i to samo tri nedelje posle Vukašinovog rođenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading