Vulin obišao VMA nakon požara

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

26.01.2018

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je sa saradnicima VMA, nakon požara koji je izbio na četvrtom spratu ove ustanove.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević istakao je da je požar izbio u delu VMA na kome nema pacijenata

Nakon obilaska sinoć, ministar odbrane naglasio je da zahvaljujući brzoj intervenciji i zaposlenih na VMA i Ministarstva unutrašnjih poslova teže posledice požara su izbegnute i VMA će već od danas nastaviti sa potuno normalnim radom.

- Sve porodice naših pacijenata treba da budu mirne, svi pacijenti su zbrinuti, dobro se osećaju, o njima se brine i oni najnormalnije nastavljaju svoje lečenje. U ovom trenutku već se radi na saniranju štete. Želim posebno da zahvalim našim kadetima koji su se dobrovoljno javili, baš kao i svi zaposleni na VMA koji su došli, skupljaju vodu, popravljaju stvari, čine da stvari budu bolje i jednostavnije. Svi su dobro, svi su zbrinuti, sve će se nastaviti kao i do sada i šteta će brzo biti sanirana - rekao je ministar Vulin i još jednom zahvalio svima koji su učestvovali u gašenju požara, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane. 


Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević istakao je da je požar izbio u delu VMA na kome nema pacijenata.

- Požar je brzo lokalizovan, kako našim vatrogasnim snagama tako i snagama Vatrogasne brigade Beograda. Trenutno se sada otklanjaju posledice u vidu vode, posledice gašenja, ali ono što je najvažnije je da nema ljudskih žrtava. 


Deo pacijenata je samo preseljen zbog dima koji je došao do dela stacionarnog lečenja i oni su posle sat i po vraćeni u svoje postelje jer je sve pod kontrolom. Nema nikakvih posledica po zdravlje pacijenata. VMA nastavlja s radom, samo će ovaj deo zahvaćen požarom biti privremeno isključen - rekao je pukovnik Vukosavljević, navodi se u saopštenju MO.

Požar je izbio sinoć oko 19.30 časova na četvrtom spratu Vojnomedicinske akademije u delu Poliklinike VMA odnosno funkcionalne dijagnostike reumatologije i hematologije u kojima nema ležećih pacijenata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading