POKUŠALI DA SAKRIJU KAKO JE KINEZ BRUTALNO PRETUKAO ĆERKU NA TENISU! Isplivali DETALJI tuče, postojala je ZAVERA ćutanja!

Autor:

Hronika

25.11.2022

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kinez koji je brutalno tukao ćerku (14) na teniskim terenima u Beogradu i dalje je u pritvoru, dete se nalazi u Centru za socijalni rad, ali je otkriveno da je oko ovog slučaja postojala čitava zavera ćutanja!

POKUŠALI DA SAKRIJU KAKO JE KINEZ BRUTALNO PRETUKAO ĆERKU NA TENISU! Isplivali DETALJI tuče, postojala je ZAVERA ćutanja!

Foto: Twitter printscreen/lojzija

Kinez bije ćerku na teniskom terenu na Banjici

Podsetimo, krajem oktobra Igor Jurić, osnivač fondacije "Tijana Jurić" objavio je na društvenim mrežama video brutalnog nasilja oca nad ćerkom, na kojem se vidi kako na teniskom terenu devojčicu prvo udara nogom, a zatim i šamara. Kako to nije bilo dovoljno, nastavio je da je šutira dok ona nepomično leži na šljaci.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Igor Jurić

Ispostavilo se, međutim, da se strašan čin dogodio dve nedelje ranije, 17. oktobra na terenima TK Crvena zvezda. Reagovalo je i Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu koje je nakon sprovedene istrage podnelo optužnicu protiv državljanina Kine W. L. koji se tereti da je izvršio krivično delo nasilje u porodici i zatraženo da se oglasi krivim i osudi na kaznu zatvora.

Dete u Centru za socijalni rad

Kako je obelodanio Igor Jurić, građaninu kineske nacionalnosti je produžen pritvor.

- Očekuje se dolazak majke u Srbiju, dok se ćerka trenutno nalazi u Centru za socijalni rad - rekao je u Danasovoj emisiji "Intervju na mreži" Igor Jurić, osnivač Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

On je istakao da je tražio odgovornost TK Crvena zvezda, trenera, ali i Teniskog saveza Srbije i Teniskog saveza Beograda.

- Odgovornost za ovaj slučaj, međutim, niko još nije preuzeo - rekao je Jurić napominjući da je razgovarao sa direktorom pomenutog teniskog kluba.

Postojala je zavera ćutanja

Kako je istakao, na objavljivanje snimka su se odlučili zato što je postojala "zavera ćutanja".

- Taj snimak je kružio među trenerima po zatvorenim grupama dve nedelje pre nego što je objavljen. Postojala je zavera ćutanja, niko nije prijavio nadležnima, čak ni osoba koja je snimala, dok video nije objavljen. Ta je odgovornost ključna, da je neko otišao tada kod nadležnih sa snimkom verovatno bi čovek već bio i priveden i saslušan - rekao je Jurić za "Danas".

On je napomenuo da "oni koji su snimak imali nisu nasilje prijavili iz koristi".

- Korist je jasna - ako se desi slučaj zlostavljana i ako se taj čovek odstani iz kluba trener ostaje bez nadoknade, a klub gubi onoga ko bi uložio dosta novca u klub kako bi mu dete uspelo. Tako se zapravo dete zaboravlja, a roditelj leči svoje ambicije, te ga kao takvog klub zadržava za sebe po svaku cenu. Ipak, da ne generalizujem.

On je izbacivan iz nekih akademija jer je pokazivao agresiju. Treneri nisu želeli da rade - napominje Jurić i dodaje "da postoji krivična odgovornost svih onih koji nisu to nasilje prijavili, jer to predstavlja prikrivanje krivičnog dela".

Deca, srećom, nisu gledala

Jurić je dodao "da mu je direktor TK Crvena zvezda na sastanku rekao da nije bio tu kada se zlostavljane desilo, kao i da nije znao procedure". On je napomenuo da je imao kontakt sa novim ministrom policije Bratislavom Gašićem, za kog kaže da je na njegovu molbu uradio sve što je do njega bilo u tom momentu "na vrhunski način bez traumatizacije deteta i dizanja prašine pri privođenju".

Reporteri "Blica" su nakon što je obelodanjen ovaj stravičan slučaj nasilja, posetili sportski centar gde se sve dogodilo. Zaposleni su nam tada potvrdili da se nasilje dogodilo 17. oktobra oko 9.15. sati ujutru.

- Bilo je rano ujutru, i sva sreća pa nije bilo druge dece da gledaju taj horor. Izgleda da je trener mlade Kineskinje rekao njenom ocu kako neće da ga sluša, a nakon čega je i usledilo prebijanje. Zaposlen zadužen za održavanje terena usnimio je ovo i vikao na Kineza da prestane. Međutim, nakon toga je nasilnik najnormalnije izašao, a ubrzo potom i njegova ćerka - ispričali su zaposleni.

I ranije je bilo incidenata

Oni su tada potvrdili da to nije bio jedini incident pomenutog W. L.

- Njegova ćerka je ovde od skoro počela da trenira. On je uvek kad bi dolazio bio ozbiljan, nikada ništa nije želeo da popije u kafiću pored, već je samo posmatrao igru svoje ćerke. Saznali smo da je pre ovoga ona trenirala i na drugim terenima, međutim, i odatle je otac izbačen i udaljen jer je pravio incidente, odnosno, tada sa "pokačio" sa trenerom.

Monstrum se branio "da je to normalno"

Iznoseći svoju odbranu u prisustvu branioca po službenoj dužnosti osumnjičeni kineski građanin je priznao izvršenje krivičnog dela. Između ostalog u svojoj odbrani, pravdajući svoje postupke time što je njegova ćerka kritičnog dana odbila da nastavi trening i da je zbog toga on hteo da je vrati na teren.

- Na sve to je ukazivao da mu nije bila namera da je povredi i da je tradicija u Kini da se poštuje hijerarhija i da on smatra da je on ispravno postupio jer je to u Kini dozvoljeno - naveli su iz tužilaštva.

Bonus video:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading