ČETVORICA VRAČARACA SPREMNO DA PROPEVA O ZLOČINIMA? Tužioc odlučuje o tome ko će biti svedok saradnik!

Autor:

Hronika

24.11.2022

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prvi mah su se ponudila dvojica, od kojih je jedan Kačarević, a tokom ove nedelje još dvojica su spremna da "pevaju" o navodnim zločinima OKG Vračarci u zamenu za manju zatvorsku kaznu

ČETVORICA VRAČARACA SPREMNO DA PROPEVA O ZLOČINIMA? Tužioc odlučuje o tome ko će biti svedok saradnik!

Foto: Printscreen MUP

Hapšenje Vračaraca

Tužilaštvu za organizovani kriminal još dvojica pripadnika razbijenog klana Nikole Vušovića, poznatog kao Džoni sa Vračara, ponudili su da budu svedoci saradnici, od kojih je jedan, kako smo pisali, Nikola Kačarević, ali za sada nije prihvaćen nijedan zahtev jer se čeka odluka tužioca.

U prvi mah su se ponudila dvojica, od kojih je jedan Kačarević, a tokom ove nedelje još dvojica su spremna da "pevaju" o navodnim zločinima OKG Vračarci u zamenu za manju zatvorsku kaznu.

Foto: Republika.rs

Nikola Kačarević

Pripadnici pomenute kriminalne grupe osumnjičeni su za tri ubistva, Aleksandra Halabrina, Aleksandra Šarca i Dragana Ristića Čađe, kao i za pet pokušaja ubistva Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i sada pokojnog Lazara Vukićevića.

Nakon policijske akcije MUP, BIA i SBPOK u okviru koje su uhapšeni pripadnici kriminalne "Vračarske grupe", Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je Naredbu o sprovođenju i proširenju istrage kojom je obuhvaćeno 38 osoba.

Foto: facebook.com/printscreen

Ubijeni Aleksandar Halabrin

U međuvremenu, uhapšeni su Vojin Stupar i Miloš Andrejević, piše Telegraf.rs.

Vojin Stupar, koji je uhapšen po međunarodnoj poternici u Kotoru po naredbi Višeg suda u Beogradu zbog krivičnog dela zločinačko udruživanje i pomoć pri izvršenju teškog ubistva, odavno je poznat našim organima gonjenja.

Stupar zet kavačkog klana

Stupar je inače zet Igora Božovića, jednog od visoko pozicioniraih pripadnika "kavačkog" klana, a njegovo ime je javnosti postalo poznato 2016. godine kada je u njega navodno pucao Jovan Vukotić.

Foto: Privatna arhiva

Jovan Vukotić

Pomenuti napad se, kako su pisali crnogorski mediji, dogodio u naselju Rakite u Kotoru. Vukotić je tada sa Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem BMW-om preprečio put automobilu marke "citroen" u kojem su bili Stupar i Miloš Radonjić.

Vukotić je navodno ispalio nekoliko hitaca u njih, a potom i Dedović i Šaković.

Vojin je uhapšen 2019. godine zbog raznih kriminalnih dela među kojima je posedovanje droge, neovlašćeno držanje oružja...

Foto: printskrin

Minja Šaković

U stanu mu je tada nađen pancir. Za vreme pretresa Stuparevog stana, pretresen je i stan Slobodana Kašćelana koji važi za vođu "kavčana".

Andrejević uhapšen nekoliko dana kasnije

Po međunarodnoj poternici uhapšen je i Miloš Andrijević (38) iz Beograda, prema kome je Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo 12. novembra 2022. godine Naredbu o sprovođenju i proširenju istrage, zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo u pomaganju.

Na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal međunarodnu poternicu raspisao Viši sud u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal, jer 11. novembra 2022. godine, prilikom akcije hapšenja organizovane kriminalne grupe koju predvode Nikola Vušović i Uroš Piperski, nije pronađen na adresi stanovanja, navodi Telegraf.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading