TUŽILAŠTVO PREDLOŽILO 2 GODINE I 10 MESECI: Milošević optužen da je ugrozio sigurnost novinarke

Autor:

Hronika

22.11.2022

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Igora Miloševića zbog sumnje da je ugrožio sigurnost novinarke J.R. koja je radila intervju sa njim.

TUŽILAŠTVO PREDLOŽILO 2 GODINE I 10 MESECI: Milošević optužen da je ugrozio sigurnost novinarke

Foto: V.Lukić

Igor Milošević

Tužilaštvo je predložilo da se Igor Milošević osudi na kaznu zatvora od dve godine i deset meseci, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti zabrane prilaska i komunikacije sa oštećenom J.R. u trajanju od tri godine, saopštilo je tužilštvo.

Tužilaštvo je predložilo i da mu se produži pritvor zbog opasnosti od bekstva uazo što postoje okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili učiniti krivično delo kojim preti.

U toku postupka tužilaštvo je ispitalo oštećenu J.R. i svedoka I.T. i pribavilo nalaz i mišljenja veštaka iz kojih proizilazi da su sposobnosti okrivljenog da shvati značaj svog dela i mogućnost da upravlja svojim postupcima bile očuvane i da je procesno sposoban.

Optužnim predlogom Miloševiću je na teret stavljeno da je 27. septembra pretnjom da će napasti na život i telo oštećene J.R. novinarke u dnevnom listu Informer ugrozio njenu sigurnost.

Republika

Foto: V.Lukić

 

 



Milošević je tokom intervjua sa novinarkom J.R, koja je radila zajedno sa koleginicom I.T, rekao: "Ako sam ja naumio da vas silujem ja ću to uraditi, ako imam slobodu, ako nema kamermana da me spreči, ako nema bilo ko da me spreči". Rekao je i: "Ako dođem da vas ubijem ja ću da vas ubijem ako nema ko da me spreči", a što je kod oštećene J.R. stvorilo osećaj straha i ugroženosti za sopstvenu bezbednost.

Okrivljeni je uhapšen 30.septembra kada mu je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 sati.

Milošević je više puta osuđivan zbog silovanja i on je par dana pre hapšenja, nakon što je odslužio kaznu od 15 godina, izašao iz zatvora.

Nekoliko dana kasnije Informer je objavio intervju sa njim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading