HAOS NA CARINI: Vozač "zaboravio" da prijavi 600 kg robe

Autor: Tanjug

Hronika

25.01.2018

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, u kamionu koji je prevozio oko 20 tona razne robe, pronašli i 600 kilograma neprijavljene, saopštila je Uprava carina.

RepublikaFoto: Tanjug/ MINISTARSTVO FINANSIJA- UPRAVA CARINA
Nesvakidašnja situacija na Gradini

Kada je 19. januara na ulaz u Srbiju stigao kamion novopazarskih registarskih oznaka, carinici nisu ni slutili da će njegov tovar pregledati skoro dva dana. Na takvu akciju navela ih je lažna faktura koju su pronašli u kamionskoj kabini, navedeno je u saopštenju.

Detaljnom kontrolom tovara i poređenjem sa prijavljenim fakturama ustanovljen je višak od čak 600 kg robe koju je 35-godišnji Novopazarac pokušao da dopremi iz Turske u svoj rodni grad. 

On je u regularno prijavljenom tovaru pokušao da prokrijumčari višak od 600 kg razne robe, uglavnom repromaterijala za tekstilnu industriju poput kože u rolnama, preko 4000 rajsferšlusa, korpe za grudnjake, 85 kg pertli, 90 kg kesa za pakovanje tekstilnih proizvoda, 10-ak maneken lutki i razne druge potrepštine. 

Tako se među robom našlo i 33 kg gumenih kedera, 500 mehanizama za zidne satove, led plafonjere sa daljinskim upravljačem, 90 kg metalne galanterije, ručke za nameštaj itd. 

Protiv vozača koji je ''zaboravio'' da prijavi 600 kg tovara pokrenut je prekršajni postupak, a roba je privremeno smeštena u carinsko skladište, kaže se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading