MAŠTOVITI JATACI "KAVČANA" I "ŠKALJARACA" KOJI ROBIJAJU U SPUŽU! U šerpi mobilni telefoni i poruka: Voli vas brat!

Autor:

Hronika

22.11.2022

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U spuškom zatvoru u Crnoj Gori u poslednjih dva meseca otkriveno je čak 11 telefona u ćelijama pripadnika kavačkog i škaljarskog klana.

MAŠTOVITI JATACI "KAVČANA" I "ŠKALJARACA" KOJI ROBIJAJU U SPUŽU! U šerpi mobilni telefoni i poruka: Voli vas brat!

Foto: UIKS

U nedelju su nađena još tri telefona koja su bila sakrivena na dno šerpe i to s ceduljicom na kojoj je bila poruka: Voli vas brat.

Foto: UIKS

Šerpa u kojoj si bili mobilni telefoni

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija saopštili su da se robijašima na razne načine doturaju zabranjeni predmeti, na primer, prebacivanjem preko ograde zatvora, ali i nedozvoljenim unosom čiji su akteri ponekad i sami zatvorski čuvari.

Oni su objasnili i da pripadnici klanova koji su u zatvoru, ali i oni koji su na slobodi imaju dobru logistiku i da zapravo imaju veliku finansijsku moć.

- Službenici svakodnevno oduzimaju nedozvoljene predmete, prekidaju lanac doturanja, izmeštaju zatvorenike u samice i delove zatvora gde je pojačano obezbeđenje. Zbog toga se suočavaju s ozbiljnim pretnjama neformalnih lidera. Zatvorski čuvari i izvan kruga zatvora dobijaju pretnje od pripadnika klanova koji vrše pritisak na njih. Takođe, pokušan je i pritisak na upravu zatvora kroz raznorazne vrste i vidove štrajkova pripadnika pojedinih kriminalnih grupa - saopštila je uprava.

Kako navode, veliki problem je što se kompleks zatvora prostire na 33 hektara i graniči s privatnim imanjima:

- Dužina spoljne ograde od tri kilometra, kao i ograničeni ljudski i materijalni resursi službe obezbeđenja, pogoduju organizovanom delovanju u doturanju nedozvoljenih stvari i materija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading