NASILNIK PRONAĐEN POSLE MESEC DANA SKRIVANJA: Poternica raspisana posle incidenta u porodici kod Lazarevca!

Autor:

Hronika

21.11.2022

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nasilnik se sve vreme krio u stanu u Vreocima.

NASILNIK PRONAĐEN POSLE MESEC DANA SKRIVANJA: Poternica raspisana posle incidenta u porodici kod Lazarevca!

Foto: Republika

Hapšenje

Po poternici Višeg suda u Beogradu uhapšen je Stefan J. (18) iz okoline Lazarevca

Prema prvim informacijama, on je više od mesec dana bio u bekstvu nakon nasilja u porodici, piše Telegraf.

Nezvanično, sve vreme se krio u stanu u Vreocima.

Lisice na ruke stavljene su mu u subotu.

Sve češće smo svedoci nasilja nad ženama i nasilja u porodici i samim tim nameće se pitanje da li je, uprkos sve većim naporima da se nenasilna komunikacija uvrsti u svakodnevni život, nasilje naprosto eskaliralo.

Nasilje treba posmatrati ne samo kao lični problem, već je to problem celokupnog društa i u njegovo rešavanje moraju se uključiti različite državne institucije. 

Analiza više od 36.000 objava iz elektronskih i štampanih medija pokazala je da je ovaj problem najviše okupirao medijsku pažnju tokom 2021. godine, što je posledica ispovesti žena koje su javno progovorile o svojim iskustvima.

Mediji i dalje mnogo češće izveštaju o pojedinačnim slučajevima nasilja (78 odsto objava u 2019, 69 odsto objava u 2021. godini), dok se nasiljem prema ženama kao fenomenom, odnosno njegovim uzrocima i posledicama, bave znatno ređe (22 odsto objava u 2019, i 23 odsto objava u 2021.godini). 

Postoji prostor za napredovanje po pitanju jačanja edukativnog faktora u medijima, kao na primer češće naznačavanje SOS broja telefona za pomoć, otkrivaju podaci Analize medijskog izveštaja o problemu nasilja prema ženama za period od 2019. do 2021. godine koju je sprovela grupa "Novinarke protiv nasilja", uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading