SASLUŠAN BIVŠI DIREKTOR CENTRA ZA SOCIJALNI RAD: Devojčici tražio golišave slike

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obećao joj je letovanje ako ćuti.

SASLUŠAN BIVŠI DIREKTOR CENTRA ZA SOCIJALNI RAD:  Devojčici tražio golišave slike

Foto: Shutterstock

Silovanje maloletnice

Otac maloletnice (16) podneo prijavu protiv Dragana Popovića, s optužbom da joj je slao lascivne poruke i fotografije.

Republika

Foto: Printskrin

Dragan Popović

 

 

Bivši direktor, a aktuelni član nadzornog odbora Centra za socijalni rad u Beloj Crkvi Dragan Popović (68) saslušan je u petak u lokalnoj policijskoj stanici u svojstvu građanina zbog sumnji da je jednoj maloletnoj korisnici (16) socijalne pomoći slao neprimerene lascivne poruke.
Republika

Foto: Printskrin

Fotografija namenjene maloletnici

 

Nakon što je Popović dao izjavu u policiji pušten je kući, a Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu pokrenulo je istragu. Prijavu protiv njega podneo je otac devojčice. 

Slučaj nedoličnog ponašanja bivšeg direktora Centra za socijalni rad koji je otkriven pre nekoliko dana izazvao je veliku pometnju u Beloj Crkvi, pa se sada građani ovog vojvođanskog mesta organizuju da održe protest u utorak da bi podržali maltretiranu devojčicu. 

DVA MESECA DOPISIVANJA 


Popović je tinejdžerku upoznao u Centru za socijalni rad jer je ona s porodicom nekoliko godina korisnica njihove pomoći. Međutim, on je osumnjičen da je ovoj maloletnici donedavno slao neprikladne poruke, i to puna dva meseca. 

Ta prepiska je osvanula na društvenim mrežama, a u njoj se vidi kako joj bivši direktor centra traži fotografiju u bikiniju i prilaže svoju s plaže da bi je na kraju pozvao da ide s njim na more. Pored toga, prema nezvaničnim saznanjima, tražio je od nje da se vide nasamo i insistirao je da o njihovom dopisivanju ne priča nikome.

Novinar Belocrkvanskih novosti okačio je na svoj Jutjub kanal razgovor s Draganom Popovićem u kojem mu je pokazao ištampanu prepisku sa devojčicom. 

- To jeste moja fotografija. Nisam siguran da li je to moja komunikacija. Ne znam da li sam pričao s nekom maloletnicom. Ne bih voleo da pričam o tim stvarima. Nemam nikakve ozbiljne kontakte ni s kim - rekao je Popović vidno nervozan, pa odmahujući rukom krenuo da ide ka svom dvorištu. 

NE MOGU DA SE SETIM 

Međutim, na pitanje da li je imao kontakt s porodicom devojčice, koja je  dugogodišnji korisnik centra, bivši direktor se pravio lud. 

- Ne znam, ne mogu da se setim, nisam tamo već tri, četiri godine. Stvarno nisam siguran. Ne znam ni za te sveže poruke s devojčicom. Ne znam šta je tvoja svrha. Ne znam da me terete za neko krivično delo - odgovorio je on, a onda, mrmljajući, žurno ušao u dvorište svoje kuće. 

Prema pisanju lokalnih medija, devojčica se posle prve neprimerene poruke obratila osobi od poverenja, koja se kasnije, u njeno ime, dopisivala sa Popovićem, pa je ta osoba slučaj prijavila policiji, a otac tinejdžerke je podneo zvaničnu prijavu. Njegova ćerka, takođe, dala je izjavu nadležnim organima. Navodi se i da su roditelji maloletnice 
teško bolesni. 

Republika

Foto: Tviter

 

ADVOKAT: MOGUĆA KAZNA DO TRI GODINE 

Advokat Marko Pantić komentariše za naš list da će dalja istraga o slučaju Dragana Popovića odrediti klasifikaciju krivičnog dela. 

- Kada tužilaštvo završi istragu i prikupi sve dokaze, ako ih uopšte bude, tek tada će znati za koje delo će optužiti Popovića.

Ako se dokažu istinitim navodi koje su izneli roditelji maloletnice, sve govori da će biti reč o krivičnom delu polno uznemiravanje maloletnog lica, a moguće je da će biti dodato i krivično delo proganjanje. Za prvo je zaprećena kazna od tri meseca do tri godine zatvora, a za drugo novčana kazna ili zatvorska do tri godine - objasnio je Pantić za Srpski telegraf.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading