VOĐU HANTERSA UBILI VRAČARCI! Evo ko je naručio likvidaciju Penčića!

Autor:

Hronika

19.11.2022

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Damir Porčić (26) uhapšen zbog sumnje da je 19. marta izrešetao Branislava Penčića (41). Zločin su navodno naručili Nikola Vušović zvani Džoni i Dario Đorđević Dekster.

VOĐU HANTERSA UBILI VRAČARCI! Evo ko je naručio likvidaciju Penčića!

Foto: MUP/printscreen

Branislav Penčić

Damir Porčić (26) uhapšen je juče zbog sumnje da je 19. marta ove godine u Obrenovcu ubio Branislava Penčića (41), vođu Partizanove navijačke grupe "Hed hanters". Sumnja se da je radio za krimi-grupu "vračaraca", čije su vođe Nikola Vušović Džoni i Dario Đorđević Dekster!

Više javno tužilaštvo u Beogradu je, podsetimo, za Porčićem raspisalo poternicu odmah nakon zločina i on je bio u bekstvu osam meseci.

Sredinom septembra podignuta je optužnica protiv njega, ali i protiv Šaina Umerija (52) i Igora Bajramija (44) zbog sumnje da su mu pomogli u zločinu. Umeri i Bajrami su uhapšeni ubrzo nakon ubistva i trenutno su u pritvoru.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Branislav Penčić umrlica

- Porčić i Umeri su kobnog dana u svom automobilu sačekali Penčića da parkira svoje vozilo u Ulici Vuka Karadžića. Kada je procenio da je pravi trenutak, Porčić je izašao i iz pištolja s prigušivačem ispalio tri hica u grudi vođi navijača, koji je bio sa suprugom. Posle toga se vratio u automobil i s Umerijem otišao da se nađu s Bajramijem, koji je Porčića odvezao do autobuske stanice u Beogradu. Sa druge strane Umeri je sam otišao na stanicu i seo u autobus za Suboticu. Kod njega su nađene lažne hrvatske isprave. Penčić je u međuvremenu prevezen u Urgentni centar, gde je preminuo - kaže izvor Aloa.

Damir Porčić je saslušan juče u tužilaštvu, gde je detaljno izneo svoju odbranu.

Ubistvo Penčića povezano je s njegovim narko-poslovima u Beču koji su remetili biznis "vračarcima" Dariju Đorđeviću Deksteru i njegovom šefu Nikoli Vušoviću Džoniju, za kojim je raspisana poternica zbog nekoliko ubistava i trgovine drogom.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Branislav Penčić sahrana

- Sumnja se da su Vušović i Dekster angažovali ubicu za likvidaciju Penčića jer im je godinama bio konkurencija na narko-tržištu. Vođa navijača je ubijen u Obrenovcu samo nekoliko meseci po izlasku iz zatvora, u kojem je proveo godinu dana zbog šverca kokaina i heroina. Dekster je od 6. juna 2021. godine u zatvoru u Beču zbog 10 kilograma kokaina, ali se sumnja da je i dalje u kontatku s Vušovićem i da su organizovali brojne zločine, među kojima je i ovaj - navodi izvor Aloa.

Odglumio smrt da bi izbegao hapšenje

 

Do hapšenja Veljka Belivuka o Dariju Đorđeviću Deksteru gotovo da se ništa nije znalo. Ipak, njegovo ime pojavilo se na spisku od petnaestak nestalih osoba za koje se sumnja da su žrtve Veljka Belivuka. Sumnja se da ga je na taj spisak stavio jedan policajac kako bi ga zaštitio od istrage koja se protiv njega vodi. Glumeći Belivukovu žrtvu, on se sve vreme krio sa falsifikovanim dokumentima. Međutim, 6. juna 2021. uhapšen je u Beču sa 10 kilograma heroina.

Republika

Foto: ATA Images

Veljko Belivuk

Bane Hanters hteo da napusti kriminal

 

Pokojni Branislav Penčić, po izlasku iz zatvora planirao je da napusti kriminal.

- Pošto je odslužio kaznu za trgovinu drogom, on se vratio u Srbiju i navodno je hteo da pokrene legalne poslove i u potpunosti izađe iz mreže kriminala. Međutim, stara poznanstva i neraščišćeni računi su ga sustigli pre toga - objašnjava sagovornik.

Podsetimo, policija je 11. i 12. novembra u Beogradu uhapsila 38 kriminalaca za koje se sumnja da su članovi krimi-grupe „vračarci“, a koja je označena kao ogranak kavačkog klana čiji je šef odbegli Radoje Zvicer. Grupa se sumnjiči za tri ubistva - Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađa i Aleksandra Šarca, kao i za pet pokušaja likvidacija, prenosi Alo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading