GDE GOD JE NAJTEŽE - TAMO JE IŠAO: Evo ko je srpski pilot koji je ranjen u Nigeriji

Autor:

Hronika

18.11.2022

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boro Đukić, srpski pilot, ranjen je u tokom rutinskog sletanja u Damboi u Nigeriji. Na Đukića je nasrnuo vojnik, kome je zakočila puška, pa je izbo srpskog pilota.

GDE GOD JE NAJTEŽE - TAMO JE IŠAO: Evo ko je srpski pilot koji je ranjen u Nigeriji

Foto: pixabay.com

Kolege srpskog pilota pogodila je vest o ranjavanju Đukića, koji za njega imaju samo reči hvale.

Sudeći prema njihovim rečima, Boro Đukić je heroj, koji je učestvovao u brojnim akcijama spašavanja.

- On je vrhunski pilot. Učestvovao je u brojnim akcijama spasavanja, gašenja požara dok je leteo za srpsku policiju - priča za kolega B. Đ. (60) srpskog pilota koji je teško ranjen u Nigeriji kada je napadnut helikopter Ujedinjenih nacija kojim je on pilotirao prenosi Blic.

Đukićeve kolege navode da je on iskusan pilot, koji je pre sedam godina otišao u penziju, nakon što je u Helikopterskoj jedinici MUP stekao uslov za nju.

- On je posle odlaska u penziju otišao da radi za nemačku kompaniju i leteo je u Sudanu, Nigeriji... Dok je radio u Srbiji bio je dugogodišnji instruktor letenja, gasio je požare svuda po Srbiji, bio je na Kosovu, gde god je bilo najteže on je išao. Svi za njega imamo samo reči hvale - kaže jedan od kolege ranjenog pilota.

Vorld fud program (WFP) Ujedinjenih nacija je unajmio čarter helikopter od nemačkog avio operatera, a jedan od pilota bio je upravo B.Đ. Napadnut je prilikom rutinskog sletanja u Damboi, u Nigeriji.

- Napadač, nigerijski vojnik, zapucao je iz vatrenog oružja, a potom napao i sečivom. Jedna humanitarka je ubijena, kao i jedan vojnik, a pilot je teško ranjen - navodi izvor, prenosi Blic.

B.Đ. je smešten u bolnicu u Majdiuguriju, gde je ekipa uspela da se evakuiše. Ako bude bio u stabilnom stanju, biće prebačen u Evropu u naredna 24 sata.

- I napadač, pripadnik oružanih snaga Nigerije, ubijen je tokom napada - navodi izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading