TUŽILAC STEFANOVIĆ PODNEO PRIJAVU PROTIV KOLEGE: Ovo je razlog!

Autor:

Hronika

18.11.2022

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefanović prijavom traži da se protiv Milovanovića pokrene postupak zbog teškog disciplinskog prekršaja Etičkog kodeksa javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca.

TUŽILAC STEFANOVIĆ PODNEO PRIJAVU PROTIV KOLEGE: Ovo je razlog!

Foto: Tanjug

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović podneo je 17. novembra prijavu disciplinskom tužiocu Državnog veća tužilaca (DVT) protiv Predraga Milovanovića, izbornog člana i zamenika javnog tužioca u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu jer se dan ranije na stepeništu u Palati pravde ponašao agresivno prema njemu, grubo ga uvredio i opsovao, i to u prisustvu drugih kolega i stranaka, nakon čega je reagovala sudska straža.

Republika

Foto: Više javno tužilaštvo

Nenad Stefanović

Stefanović prijavom traži da se protiv Milovanovića pokrene postupak zbog teškog disciplinskog prekršaja Etičkog kodeksa javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca.

Više javno tužilaštvo u Beogradu izdaje ovo saopštenje, budući da je Milovanović, nakon što je saznao da je protiv njega podneta disciplinska prijava, dostavio poluistinite informacije jednom portalu, čiju su vest preuzimali i drugi mediji, a koji krajnje neprofesionalno, nije pozvao drugu stranu.

U prijavi podnetoj Državnom veću tužilaštva, Viši javni tužilac u Beogradu navodi da je do incidenta došlo u sredu, 16. novembra oko 10:15 časova, kada je na stepeništu u visini IV sprata zgrade Palate pravde on razgovarao sa koleginicom, a Milovanović prošao pored njih uopšte im se ne obrativši.

Stefanović, koji je i predsednik strukovnog udruženja, čiji je član više godina bio i Milovanović, obratio mu se rečima "Dobar dan, kolega", na šta je Milovanović odgovorio "Molim, zar tebi da kažem dobar dan?".

Potom je usledilo agresivno ponašanje Milovanovića, koji je nastavio da se iščudjava što se od njega očekuje da se javi Višem javnom tužiocu i bivšem dugogodišnjem saradniku u strukovnom udruženju, sve to u prisustvu drugih kolega i stranaka koje se kreću istim hodnikom.

Na poziv Stefanovića, reagovao je sudski stražar koji je Milovanovića poveo ka V spratu, dok se on okretao u pravcu Stefanovića obrativši mu se rečima “dosta mi je vas indijanaca, svi ste vi indijanci”, a potom ga je I opsovao.

Zbog svega navedenog, Viši javni tužilac u Beogradu danas je Etičkom odboru DVT radi upoznavanja dostavio disciplinsku prijavu protiv Milovanovića, članak koji je objavljen na pomenutom portalu, kao i izjave očevidaca dogadjaja, ne bi li se Etički odbor uverio o kakvom se pokušaju medijske manipulacije radi i u kojoj su meri navodi teksta kontradiktorni izjavama očevidaca.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading