BABE-DILERI HARAJU SRBIJOM: Gerijatrijski narko klan sve jači, ispod nevinih lica vrebaju LUCIFERI! (FOTO)

Autor:

Hronika

17.11.2022

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na prvi pogled - simpatična bakica iz komšiluka, a u kući nema čega nema od droge!

BABE-DILERI HARAJU SRBIJOM: Gerijatrijski narko klan sve jači, ispod nevinih lica vrebaju LUCIFERI! (FOTO)

Foto: MUP Srbije, privatna arhiva

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušana Nada V. (78) koju je u utorak u popodnevnim satima Interventna jedinica poliicije zatekla u šumi u Zemunu sa rancem u kojem je pronadjeno oko 400 grama opojne droge amfetamin, vagica za precizno merenje, kao i jedan nož.

Bakica iz Zemuna

Osumnjičena je na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela, tvrdeći da ranac nije njen. 

Republika

Foto: MUP/RTS/Printscreen

Bakica iz Zemuna

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Nadi V. odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovila krivično delo.

Nadi V. se na teret stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Podsetimo, Dragan V. bakicin sin, koji živi sa njom u stanu, a koja je prekjuče uhapšena u naselju Galenika u Zemunu, kada je interventna slučajno naletela na nju i videla "kako nešto sumnjivo radi u žbunju", kaže da je šokiran i zabrinut za majku.

Kao razlog njenog hapšenja Dragan navodi znatiželju.

- Pre nego što su je odvezli u policijsku stanicu, nakratko sam video mamu i pitao je šta je to uradila. Rekla mi je: "Ništa. Našla sam ranac u bašti i naravno, otvorila ga iz znatiželje da vidim šta ima unutra. Nisam ništa kriva i ne znam čiji je to ranac. A i bacila sam ga" - ispričao je Dragan.

Ovo, međutim, nije jedini slučaj u Srbiji, a osumnjičene su, uglavnom žene, tačnije, starice.

Diler-baba iz Krnjače 

Slučaj hapšenja starice J.D. (75) u svojoj porodičnoj kući u beogradskom naselju Krnjača zbog dilovanja heroina, podigla je Srbiju na noge.

Ono što je najviše šokiralo javnost je činjenica da je u trenutku hapšenja bila sa svojim kupcima Lj.K. (59) i R.K. (60), pa su i one odvedene u pritvor, a zaplenjeni su narkotici i oko 2.600 evra.

Pripadnici Policijske stanice Palilula upali su u kuću starice po dojavi i uhvatili je ''na delu''.

- Obavljen je i pretres kuće, pomoćnih prostorija i dvorišta i nađeno je tri kesice heroina oko 120 grama, kao i vagica za precizno merenje, 168.000 dinara i 1.175 evra, za koje se sumnja da potiču od prodaje droge - navodi MUP u saopštenju.

Njene komšije u Krnjači potpuno su zatečene vešću da je starica, koju dugo poznaju, dilovala drogu.

- Nikad to ne bih rekao za nju. Cela njena porodica je divna. J.D. je bila fina prema svima. Naravno da nismo znali čime se bavi, a verujem da su se zato držali na distanci od svih suseda. Sigurno nisu hteli da budu bliski sa nekim kako se ne bi pročulo čime se ona bavi. Koga god da pitate po komšiluku za nju niko neće znati ništa detaljno da vam kaže. Samo smo po umrlici primetili da joj je ćerka preminula u oktobru - naveo je tom prilikom jedan komšija iz ulice u kojoj živi J.D. za Srpski telegraf.

 J.D. tereti se za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Majke junaka crne hronike rasturačice opijata

Opštepoznata činjenica je da su majke kriminalaca umešane u njihove ''prljave radnje'', te i da su neke pod stare dane ušle u krimi biznis.

Interesantan slučaj je gđa Iboljka Suvajdžić, mama svedoka-saradnika Miladina "Đure Mutavog" Suvajdžića. Po svemu sudeći, ona je bila upućena u mutne poslove svoga sina.

Foto: MUP Srbije

Miladin Suvajdžić, Đura Mutavi

Proglašenje vanrednog stanja 12. marta 2003. među Zemuncima, kojima je Đura bio jaka karika logistike (iznajmljivao je stanove, nalazio automobile itd.) izazvao je histeriju. 

Novosadska policija privela je Miladina Suvajdžića pod spletom filmskih okolnosti 22. marta Novosadska policija je 19. marta 2003. godine upala u stan Suvajdžića u Gagarinovoj ulici i tamo pronašla 15,9 kilograma heroina. Ovaj pretres odmotao je klupko kriminalnim aktivnostima Đure Mutavog.

Ubrzo, policija pronalazi jedan od salaša, u selu Banstol nadomak Inđije. Ovi privatni zatvori služili su za držanje kidnapovanih ljudi, ali i za stravična mučenja protivnika „Zemunskog klana“. Na imanju je pronađena veća količina oružja, automatske puške, maske, lisice i lanci kojima su vezani zarobljenici, kese koje su im stavljane na glavu, sekire, ukradene registarske tablice… Ova nekretnina bila je u vlasništvu Suvajdžićeve majke.

Đura Mutavi se sam predao policiji, pa je kasnije, tokom pretresa njegovih poznatih prebivališta uhapšena i mama Iboljka, u čijoj je kući nađena određena količina heroina - kako je tada MUP tvrdio, kao i još neki dokazi. Ti dokazi su upućivali, po tadašnjim tvrdnjama MUP-a Srbije, na njenu ulogu u izvesnim otmicama, čuvanju talaca, saučesništvu u raznim krivičnim delima itd.

Međutim, pošto se Đura odmah ponudio za svedoka-saradnika i pošto je ta ponuda prihvaćena, mama Iboljka nestaje iz krivično-pravnog opticaja.

Ljubi ga majka

U navođenju krimi-mama, ne treba smetnuti sa uma i Milanku Golubović, majku Aleksandra Golubovića, poznatijeg u javnosti kao Kristijan.

Foto: Printscreen/Facebook

Kristijan i Milanka Golubović

MUP Srbije hapsio je Golubovića zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je raznosila drogu na relaciji Novi Pazar-Beograd.

Tada su Golubović i njegov pajtaš "pali" ispred crkve Svetog Marka u Beogradu, dok su policajci u civilu sačekali da ta dvojica izađu iz ckrve i na parkingu su ih uhapsili, pa se Golubović opet našao iza rešetaka.

Pretpostavlja se da je primopredaja heroina izvršena u crkvi.

Pored njih, beogradska policija je tada u sadejstvu sa BIA, pod patronatom Višeg tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsila Milanku Golubović (60), Uroša Vukovića (20), Mirsada Fujaljkića (28), Safeta Ibrović (38) i maloletnu A. K.

Grupa se teretila za krivična dela neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljene proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Ono zbog čega su teretili Milanku je činjenica da je droga bila prepakivana u njenom stanu u paketiće koje je Aleksandar Golubović predavao Feratu Skenderovskom radi dalje prodaje.

Osumnjičene Milanka Golubović i tada maloletna  A. K. lišene su slobode u iznajmljenom stanu, koji je koristila Milanka Golubović, gde je prilikom pretresa stana pronađeno 100 grama heroina, 100 grama paracetamola, jedna vagica za precizno merenje, veći broj mobilnih telefona i jedan pištolj marke "bereta".

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Slobo care stampaj pare

17.11.2022 20:09

Mala penzija...