POKRENUT KRIVIČNI POSTUPAK PROTIV BELIVUKOVIH POLICAJACA: Sumnje se da su odavali poverljive informacije ozloglašenom klanu!

Autor:

Hronika

16.11.2022

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policajci odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a klanu Belivuk-Miljković.

POKRENUT KRIVIČNI POSTUPAK PROTIV BELIVUKOVIH POLICAJACA: Sumnje se da su odavali poverljive informacije ozloglašenom klanu!

Foto: Starsport, E-stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Protiv policijskih službenika Aleksandra Purkovića i Nikole Vračevića Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je krivični postupak zbog sumnje da su udruženo vršili krivičnih dela i zloupotrebili službeni položaj.

Nakon njihovog saslušanja tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu da se prema Purkoviću odredi pritvor zbog ponavljanja krivičnog dela, opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke, a Vračeviću meru zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licima.

Inače, oni su uhapšeni zbog sumnje da su odavali poverljive informacije klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Prema navodima krivične prijave, postoji osnovana sumnja da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Veljko Belivuk i Marko Miljković odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a.

Inače, ovo je još jedna veza koja je otkrivena u relaciji klan Belivuk-Miljković pripadnici MUP-a.

Ipak, jedini odnos koji je potkrepljen dokazima je pripadnost ovoj organizovanoj grupi bivšeg policajca Dejana Sekulića koji je promenio ime u Vlado Georgiev.

Sekulić-Georgiev je bio blizak Veljku Belivuku i radio je u beogradskoj policiji, ali je posao morao da napusti zbog kriminalnih radnji u kojima je uhvaćen. Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal on se tereti da je sa suprugom Slađanom Sekulić (koja se takođe brani sa slobode) u iznajmljenom stanu u Humskoj držali pištolj marke "glok". Takođe, njima se na teret stavlja da su Belivuku dali na korišćenje njihovu kuću u Tršiću,, gde je on sa okrivljenim Nebojšom Jankovićem držao i ispobavao vatreno oružje namenjeno izvršenju krivičnih dela, te su obaveštavali Belivuka o prisustvu policije u okolini prostora koji su zvali "baza". Treće delo za koje se tereti ovaj bračni par jeste neovlašćeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
gučevac

16.11.2022 20:43

e pa sada 20 godina robije a koliko ih ima još bog sami zna