ŽESTOKA AKCIJA HAPŠENJA "VRAČARACA": UKP i SAJ kao u akcionim filmovima, razvalili vrata i Džonijeve kriminalce hvatali na prepad (VIDEO)

Autor:

Hronika

11.11.2022

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak 17 pripadnika kriminalne grupe "Vračarci" uhapšeno je tokom noći i rano jutros. Oni se sumnjiče za tri ubistva i pet pokušaja ubistva.

Kao u akcionim filmovima, na snimku koji je MUP podelio čuje se kako policija upozorava kriminalce da legnu dole, kako se ne bi opirali hapšenju.

Prilikom pretresa na više od 50 lokacija, kao i automobila, koje osumnjičeni koriste, policijski službenici oduzeli su veću količinu vatrenog oružja, novca, nekoliko luksuznih putničkih vozila i kriptovane telefone.

Ovu kriminalnu grupu vodio je Nikola Vušović, poznat kao Džoni sa Vračara, a nju su uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave za grad Beograd, Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije, u saradnji sa BIA, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, tri krivična dela teško ubistvo i pet krivičnih dela teško ubistvo u pokušaju.

Uhapšeni su L. C. (1993), I. B. (1998), D. M. (1989), N. B. (1991), B. M. (1978), N. M. (1987), S. M. (1987), A. M. (1990), N. K. (1986), N. T. (1970), M. T. (1999), J. B. (1997), Đ. K. (1997), N. J. (1988), A. N. (1989), N. V. (1997) i D. N. (1987).

Oni su, kako se sumnja, članovi organizovane kriminalne grupe, koja je najteža krivična dela vršila u Srbiji i inostranstvu. 

Prema saznanjima bezbednosnih službi, vođa ove organizovane kriminalne grupe V. N., kao i ostali članovi N. M., N. F., M. P., R. J., R. B., I. B., J. S., M. A., R. T. i P. J., koji su u bekstvu, nalaze se u Dominikanskoj Republici i Španiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading