IVANOVIĆEVA UDOVICA: Nije tačno da je Vučić odbio da primi Olivera nekoliko dana pre ubistva

Autor: Danas

Hronika

24.01.2018

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udovica predsednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, Milena Popović Ivanović negira spekulacije da je presednik Srbije Aleksandar Vučić nekoliko dana pre ubistva odbio da primi njegovog supruga u zgradi Predsedništva Srbije u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Milena Ivanović (sredina)

Posle izjave predsenika Srbije da je "pomogao Ivanoviću više nego drugi političari", u visokim političkim krugovima pojavile su se spekulacije o navodnom Vučićevom odbijanju uoči atentata da u Predsedništvu Srbije primi lidera SDP.

Vučić je i juče gostujući na jednoj od beogradskih televizija, rekao da je "Ivanovića i njegovu suprugu viđao više puta u Vladi i Predsedništvu".

Prema nezvaničnim saznanjima, Oliver Ivanović je prilikom jednog od susreta sa Vučićem dao imena ljudi koji su ugrožavali njegovu bezbednost, što predsednik Republike do sada nije pominjao u javnosti.

Informacije o istrazi za nekoliko dana

Milena Popović Ivanović izjavila je i da porodica nema nikakvih informacija o istrazi o ubistvu njenog supruga, ali da očekuje da će one biti saopštene u narednih nekoliko dana.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić objašnjava da Tužilaštvo Kosova nema nikakvu obavezu da o saznanjima o istrazi obavesti ni Ivanovićevu porodicu, niti njega kao Ivanovićevog pravnog zastupnika, već da sve informacije treba da saopšti javnosti.

Tužilaštvo Kosova je odmah po formiranju Radnog tima Vlade Kosova za rasvetljavanje Ivanovićevog ubistva saopštilo da će 22. januara obelodaniti prve rezultate istrage, ne pominjući način na koji će to učiniti.

Bez ijedne reči o detaljima istrage, Tužilaštvo je prekjuče demantovalo da je najavilo konferenciju za novinare glavnog tužioca Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Šućri Sulje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading