ŠOK U SUDNICI! Prekinuto suđenje klanu Belivuk-Miljković

Autor:

Hronika

10.11.2022

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Marka Miljkovića, Vladimir Petrović zatražio je danas izuzeće svih tužilaca u hijerarhiji u slučaju protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihove kriminalne grupe, tako da je svedočenje Srđana Lalića koji je sklopio sporazum sa tužilaštvom i odlučio da progovori o svim zločinima - odloženo.

ŠOK U SUDNICI! Prekinuto suđenje klanu Belivuk-Miljković

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ,republka.rs, E-Stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Sudija Vinka Beraha saopštila je da se prekida rad suda, do odluke o izuzeću, tako da svedok saradnik danas neće nastaviti svoje izlaganje.

Naredno suđenje zakazano je za 29. novembar u 9.30 sati.

Podsetimo, Srđan Lalić, svedok-okrivljeni, koji je sklopio sporazum sa tužilaštvom i odlučio da progovori o svim zločinima te kriminalne grupe za koje zna u zamenu za 18 godina zatvora, trebalo je danas da nastavi svoje svedočenje pred Specijalnim sudom u Beogradu, piše Blic.

On je na prethodnim ročištima duže od pet sati govorio o više od 15 ubistava, od kojih mnoga nisu na optužnici protiv kriminalne grupe.

Optužnica

Potvrđenom optužnicom ova grupa tereti se za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, silovanje i otmicu. U pitanju su ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Gorana Mihajlovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje.

Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva. Za ta ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.

Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa Skaj aplikacije za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.

Osim Belivuka i Miljkovića optužnica tereti i Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojšu Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejana Tešića, Nikolu Spasojevića, Nemanju Ðurića, Nemanju Lakićevića, Marka Andrića, Vladu Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Vladimira Greka, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađanu Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikolu Stefanovića, Aleksandra Šćepanovića, Aleksu Šejića, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Aleksu Dunjića, Vojislava Ðordevića, Aleksu Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Na prošlom glavnom pretresu sa slobode su pušteni da se bore Filip Ivanovski, Miloš Lukić Selak, Vlada Georgiev (bivše ime Dejan Sekulić) i Boris Karapandžić.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading