TURSKA POLICIJA OTKRILA NOVI ZLOČIN U RATU KLANOVA: "Kavčani" ubili i Vukotićevog jataka

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telo likvidiranog Riste Mijanovića (33), koji je obezbeđivao štek-stanove šefu "škaljarskog klana", nije nađeno u dvorištu vile uhapšenog Željka Bojanića (55).

TURSKA POLICIJA OTKRILA NOVI ZLOČIN U RATU KLANOVA: "Kavčani" ubili i Vukotićevog jataka

Foto: Printscreen, MUP

Risto Mijanović (33) sa Cetinja, čije ubistvo je otkrila turska policija, bio je član "škaljarskog klana" i jatak Jovana Vukotića (42), ubijenog 8. septembra u Istanbulu. Turski inspektori uhapsili su Kotoranina Željka Bojanića (55), pripadnika "kavačkog klana", i osumnjičili ga za ubistvo Mijanovića, ali telo "škaljarca" nisu našli u dvorištu Bojanićeve vile, gde je navodno bilo zakopano.

Prema našim saznanjima, istražni organi sumnjaju da iza ove brutalne likvidacije stoji vođa "kavčana" Radoje Zvicer.

Turska policija uhapsila je Bojanića u istanbulskom naselju Sarijer. Sumnju da je Mijanović mrtav inspektori u Turskoj dobili su vodeći istragu o likvidaciji Vukotića jer su njih dvojica bila u bliskoj komunikaciji i saradnji, a vođa "škaljarskog klana" imao je bazu u Istanbulu i čitavu vojsku kriminalaca. Smatra se da mu je Mijanović obezbeđivao štek-stanove.

NESTAO SIGNAL TELEFONA

- Tražeći signal mobilnog telefona Riste Mijanovića, agenti su dobili podatak da je poslednji put lociran u vili "kavčanina" Željka Bojanića, pa se pretpostavlja i da su ga pripadnici suparničkog klana prvo kidnapovali u Istanbulu, a onda u Bojanićevoj kući zverski mučili i ubili. Sumnja se da je to učinjeno ubrzo nakon Ristinog nestanka, kada je u septembru 2020. rekao porodici da ide da se nađe s Miletom Radulovićem Kapetanom, visokopozicioniranim pripadnikom "škaljarskog klana" - objašnjava naš izvor blizak istrazi.

Foto: MUP

Željko Bojanić

Prema našim informacijama, vođa "kavčana" u Beogradu Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja sa svojom desnom rukom Markom Miljkovićem namamio je Mijanovića u Istanbul krajem 2020. tako što su mu poslali poruke s aplikacije Skaj i to sa Kapetanovog telefona, kojeg su prethodno kidnapovali u Kotoru, a onda, nakon dva meseca mučenja, ugušili najlonskom kesom, koju su mu vezali oko glave.

- Nestanak Mijanovića prijavio je njegov advokat krajem 2020, a onda je započeta potraga za njim - istakao je sagovornik turskih medija.

Foto: MUP

Risto Miljanović

Sumnja se da je Mijanovićevo ubistvo naručio šef "kavčana" Radoje Zvicer zbog verovanja da je Mijanović, kao visokopozicionirani član "škaljaraca", učestvovao u jednom od pokušaja likvidacija na njega.

HAPŠEN VIŠE PUTA

Ovaj Cetinjanin hapšen je nekoliko puta zbog više krivičnih dela. S ocem Radovanom i tada maloletnim bratom priveden je 2013. u regionalnoj akciji "Grom", kada je razbijen lanac švercera droge. Sledeće godine osuđen je na pet godina i deset meseci zatvora zbog stvaranja kriminalne organizacije i šverca marihuane u međunarodnim razmerama.

U godinama nakon toga Mijanović se pominjao isključivo kao visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana". Bio je učesnik nekoliko napada na pripadnike "kavčana". Tako je nasred ulice pucao na jednog od njih, a u septembru 2018, sa još dvojicom prijatelja, pretukao je Nikolu Drecuna, koji je bio blizak "kavačkom klanu".

Osumnjičeni za Ristino ubistvo Željko Bojanić zvani Boris nalazio se na crvenoj Interpolovoj poternici, koju je za njim 2016. raspisala Slovenija zbog učešća u švercu kokaina iz Latinske Amerike u Evropu, i bio je na 45. mestu na listi najtraženijih begunaca u Evropi. Turska policija sumnja da je u njihovu zemlju ušao pre dva meseca s lažnim pasošem na ime Jordan Andelev Belčev. Bojanić je godinama pre bekstva bio vlasnik firme "Balun", preko koje je svetskim kruzerima organizovao dolazak u Crnu Goru, a 2011. na jednom od tih brodova stigao je i kokain vredan oko 21 milion dolara.

Narko-biznis sa Darkom Šarićem

Željko Bojanić bio je blizak prijatelj Dra-ga-na Du-dića Fri-ca (50), koji je ubijen krajem maja 2010. na glavnom gradskom trgu u Kotoru. Tom prilikom i Bojanić je ranjen. Dudić je bio vlasnik više ugostiteljskih objekata u Crnoj Gori i blizak poslovni partner narko-bosa Darka Šarića. Zbog ubistva Dudića i ranjavanja Bojanića osuđen je Ivan Vračar iz Nikšića. Na tom suđenju Bojanić je potvrdio i da je vlasnik kafe-bara "Moka", u kojem se dogodio zločin.

Šef "škaljaraca" kao agent za nekretnine

Vođa "škaljarskog klana" Jovan Vukotić ubijen je u Istanbulu 8. septembra u automobilu, naočigled ćerkice i trudne supruge Maše M., koja se porodila prošle nedelje. Zbog ove likvidacije lokalna policija uhapsila je 12 osumnjičenih, među kojima ima nekoliko državljana Turske, ali i Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, bliskih "kavačkom klanu" i odbeglom vođi te grupe Radoju Zviceru, koji je i sam nedavno za dlaku izbegao atentat u Panami.

Navodno je za taj atentat plaćeno 1,5 miliona evra. Vukotić je u Tursku ušao posle obavljene plastične operacije, saopštilo je nedavno ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje i objavilo fotografije vođe "škaljaraca", jednu pre, a drugu posle hirurške intervencije, nastale 2021. Naveli su i da je imao lažna dokumenta na ime Predrag Popović, predstavljajući se kao agent za nekretnine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading