OVAKVI MORAJU PRAVO U ZATVOR! Inicijativa Republike i Srpskog telegrafa: Državo, žestoko kazni bahate vozače!

Autor:

Hronika

07.11.2022

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bahati vozač koji je bez vozačke dozvole divljao Beogradom je N.J. (35), saznaje Republika.

OVAKVI MORAJU PRAVO U ZATVOR! Inicijativa Republike i Srpskog telegrafa: Državo, žestoko kazni bahate vozače!

Foto: Republika

Bajati vozač iz Beograda

Redakcija Srpskog telegrafa i portala Republika pokreću javnu inicijativu za oduzimanje automobila bahatim vozačima koji svojim skupocenim četvorotočkašima divljaju na drumovima u Srbiji, ne maraći za potencijalne tragedije koje mogu biti direktna posledica njihove neodovornosti u saobraću.

Povod za našu inicijativu je slučaj koji se dogodio na putu Beograd-Novi Sad na teritoriji opštine Surčin.

Kako je Republika već pisala, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, presretačem zaustavili i isključili iz saobraćaja bahatog vozača, koji je vozio gotovo 250km/h na delu puta gde je ograničenje 130.

Samo brzom reakcijom policije, kako smo već pisali, bahati vozač nije uspeo da izazove saobraćajnu nesreću koja bi zasigurno bila sa smrtnim posledicama. 

Republika

Foto: Tanjug/S. Radovanović

 

Kako bi se ovi i slični primeri dramatično smanjili, Republika i Srpski telegraf pokreću inicijativu za izmenu zakonske regulative, koja bi državnim organima omogućila da bahatim vozačima oduzimaju vozila i šalju ih direktno u zatvor.

Prema našim saznanjima, kao po pravilu bahati vozači uglavnom voze skupocene automobile i prolaze sa novčanim kaznama koje bez teskoća placaju i nastavljaju sa svojim bahatim ponašanjem. 

Međutim, kada bi sud umesto novčane kazne oduzimao vozila i izricao kazne zatvora, bahati vozači bi 2 puta razmislili pre nego sto bi seli za volan i divljali putevima.

Inače, u konkretnom slučaju o kojem je Republika prva pisala, protiv N.J. biće podneta prekršajna prijava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading