ŠEF KAVČANA - MAČKA SA DEVET ŽIVOTA! Zvicer još jednom izbegao sigurnu smrt, nije mu prvi put da se "izvuče za dlaku"

Autor: Republika

Hronika

04.11.2022

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tek juče, stigla je informacija da su u pucnjavi u Panami ubijeni Zvicerovi telohranitelji.

ŠEF KAVČANA - MAČKA SA DEVET ŽIVOTA! Zvicer još jednom izbegao sigurnu smrt, nije mu prvi put da se "izvuče za dlaku"

Foto: printscreen

Radoje Zvicer, šef "kavačkog klana"

Plaćene ubice, greškom su krajem septembra u Panami ubile dvojicu telohranitelja Radoja Zvicera, odbeglog vođe "kavačkog klana" i tako, po ko zna koji put, Zvicer je izbegao sigurnu smrt.

Vest o njegovoj likvidaciji, odjeknula je 30. septembra u Srbiji i regionu, ali zvanične potvde nigde nije bilo. Naredna dva dana, bilo je potpuno nepoznato da li je među dvojicom ubijenih Crnogoraca - Radoje Zvicer.

Nakon što je početkom septembra likvidiran vođa "škaljarskog klana" Jovica Vukotić, Škaljarci su ovo videli kao svoju pobedu, pošto su, kako se sumnja, oni naručili ubistvo u Panami radi osvete za ubistvo Vukotića. Međutim, dok su Škaljarci slavili, Kavčani su ćutali.

Zvicerove ćerke bile su aktivne u tom periodu na društvenim mrežama, a snimak je jedna od njih objavila i na društvenoj mreži TikTok gde je sa svojom majkom i suprugom Zvicera, Tamarom, pozirala uz stihove poznatih izvođača Jale i Bube.

Tek juče, stigla je informacija da su u pucnjavi u Panami ubijeni Zvicerovi telohranitelji. Plaćene ubice su greškom pucale na automobil "leksus", koji se nalazio ispred "mercedesa" u kojem je, navodno, bio vođa Kavčana, piše Blic.

On je navodno bio u "mercedesu" sa bliskim saradnikom M. B. dok su dvojica telohranitelja bila u "leksusu" ispred njih. Kako se sumnja, išli su ka Zvicerovoj vili u predgrađu Panama sitija, gde su ih zatekla četvorica napadača. Navodno, dvojica su čekala sa puškama ispred vile, dok su druga dvojica bila na motoru u blizini. Dok je Zvicer sa obezbeđenjem prilazio vili, sva četvorica su ispalila rafale na "leksus", ubivši dvojicu telohranitelja.

Kako se sumnja, kada je to video Zvicerov prijatelj M. B. koji je navodno bio za volanom "mercedesa" samo je dodao gas i njih dvojica su pobegli. Napadači su stigli iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije, a naručioci Zvicerovog ubistva bili su spremni da im plate čak četiri miliona evra. Međutim, nakon što su shvatili da su pogrešni ljudi usmrćeni, a da je Zvicer ipak ostao živ, plaćenim ubicama se izgubio svaki trag.

Rafal na Radoja Zvicera u Kijevu

Pucnjava u Panami nije prva pucnjava koju je Radoje Zvicer samo pukom srećom preživeo. Na njega je, krajem maja 2020. godine u Ukrajini u elitnom naselju Kijeva, pucala grupa napadača iz Crne Gore i Srbije.On je tom trenutku džogirao, video šta mu se sprema i pokušao je da pobegne i pretrči ulicu, međutim ubica u belom je pojurio za njim i nastavio da puca! Kako se vidi na snimku koji je zabeležila nadzorna kamera, maskirani napadači zaustavili su crni "smart" nasred ulice, šunjali su se između automobila, a onda izleteli pred Zvicera dok je džogirao stazom sa maskom na licu i rukavicama.

Foto: youtube.com/printscreen/instagram.com/printscreen

Radoje Zvicer

Ubica je ispalio sedam hitaca od kojih je pet pogodilo Zvicera u trup! Ubice međutim, nisu stigle da ga "overe" pošto je, njegova supruga, Tamara Zvicer, istrčala iz stana i zapucala na napadače.

Ukrajinska policija je ubrzo uhapsila srpske državljane Milana Brankovića (33) i Petra Jovanovića (48), kao i Crnogorce Emila Tuzovića (32) i Stefana Đukića (32). Lisice na ruke su stavljene su i Rostislavu Černobrivu, višem naredniku ukrajinske policije, koji se sumnjiči da je pružao logističku podršku ubicama.

Vukotić navodno pokušao da ubije Radoja Zvicera

Krajem jula 2022. godine, Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv navodnog vođe škaljarskog klana, Jovana Vukotića. Specijalno tužilaštvo ga tereti da je zajedno sa Jankom Vukadinovićem formirao kriminalnu organizaciju radi planiranja likvidacije pripadnika i vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

Kako je ranije saopšteno iz SDT-a, sumnja se da je za ubistva Kašćelana i Zvicera nuđeno oko 4.000.000 evra. Ovom optužnicom obuhvaćeni su Jovan Mrvaljević i Vladan Mijušković, piše Dan. Prema navodima SDT-a, Janko Vukadinović je označen kao vođa ove kriminalne grupe. On je osumnjičen da je organizovao pokušaj ubistva Kašćelana i državljana Srbije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Međutim, nakon kontrole dokaza SDT-a, Viši sud je utvrdio da Mileta Jovanović i Radovan Stanišić nisu pokušali ubistvo Belivuka i Miljkovića krajem januara prošle godine na tivatskom aerodromu, zbog čega je protiv njih za ovo krivično delo pravosnažno obustavljen postupak.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ/printskrin

Jovan Jovica Vukotić

Na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koje je održano 17. oktobra u najvećoj sudnici Specijalnog suda u Beogradu, Belivuk je pred sudom naveo i da je tačno da mu je Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana prijatelj.

Belivuk priznao da je je Zvicerov prijatelj

- Jeste, Miljković i ja smo u januaru išli na babine - rekao je Belivuk, u kontekstu da su hteli, mogli su da pobegnu iz države da ne bi bili uhapšeni.

- Mogli smo u Panamu da odemo, al nismo, u Srbiju smo se vratili. Evo, moram svima da kažem da nije Radoje Zvicer ubijen. Evo baš mi ih je žao - rekao je Belivuk u sudu.

Prema navodima optužnice koja je podignuta Vukotića, on je kao šef ove kriminalne organizacije određivao koje osobe treba ubiti, davao upustva i naredbe o vremenu, mestu i načinu likvidacija, obezbeđivao kriptovane telefone, novac, oružje i ekspolozivne naprave koji su trebali biti korišteni u pripremama ubistava, prenosi crnogorski portal.

Zadatak Mrvaljevića, kako se sumnja, bio je da prati kretanje članova suprostavljenog klana. Mijušković je trebalo, prema navodima SDT-a, da preuzima i prevozi eksplozivne naprave velike razorne moći kojima je bilo planirano da budu likvidirane mete iz suprotstavljenog klana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading