PONIŠTENA PRESUDA ZA UBISTVO NA PUMPI: Miloš Srebrić dobio 30 godina robije, a sada će mu se suditi ponovo - evo i zašto!

Autor: Republika

Hronika

04.11.2022

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milošu Srebriću će se suditi ponovo za ubistvo Kristine Kaplanović prilikom pljačke benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu.

PONIŠTENA PRESUDA ZA UBISTVO NA PUMPI: Miloš Srebrić dobio 30 godina robije, a sada će mu se suditi ponovo - evo i zašto!

Foto: Blic, Facebook/Printscreen

Ubistvo Kristine Kaplanović, Miloš Srebrić Flekica

Apelacioni sud je usvojio žalbu odbrane i Milošu Srebriću, prvostepeno osuđenom na 30 godina zatvora za ubistvo Kristine Kaplanović, radnice benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu, poništio tu presudu i naložio novo suđenje.

Usvojen je i zahtev branilaca Vladana Jevtića i Jugoslava Tintora, pa će se ponovljeno suđenje održati pred drugim sudskim većem.

Apelacija je naložila da se uradi rekonstrukcija događaja i šta je ko mogao da vidi, utvrdi da li je snimak montiran, jer je činjenica da nedostaju neki ključni delovi, da se tačno utvrdi kako je Srebrić te noći bio obučen.

Apelacija je potvrdila presudu kojom je Stefan Rokvić oglašen krivim za neprijavljivanje krivičnog dela, pišu Novosti.

Srebrić se nalazi u pritvoru, koji mu je produžen.

Da podsetimo, Miloš Srebrić zvani Flekica, osuđen je 22. jula 2021. godine prvostepeno u Višem sudu u Beogradu na 30 godina zatvora zbog optužbi da je 25. maja 2017. godine prilikom pljačke benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu ubio radnicu Kristinu Kaplanović (20).

Srebrić se nalazi u pritvoru od hapšenja u avgustu 2017. godine, mada od početka negira krivično delo. Drugooptuženi u ovom slučaju je Stefan Rokvić, koji se tereti za neprijavljivanje pomenutog ubistva.

U pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio. On je svedočio da je Srebrića kao ubicu prepoznao na osnovu zalizaka, obrva i očiju.

Srebrić se tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

On je uhapšen nakon višemesečne potrage, pod sumnjom da je prilikom pljačke pumpe pucao Kaplanovićevoj u glavu, koja je od zadobijenih povreda preminula četiri dana kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading