SKLAPA SE OBRUČ OKO PRLJAVOG NAČELNIKA: Pušić u penziju, pa u zatvor!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U tužilaštvo prispele desetine krivičnih prijava protiv prvog čoveka UKP, koji je dugo bio pod zaštitom moćnika.

SKLAPA SE OBRUČ OKO PRLJAVOG NAČELNIKA: Pušić u penziju, pa u zatvor!

Foto: Printskrin

Saznanje  Republike da je Bogdan Pušić, načelnik Uprave kriminalističke policije, sa svojom ekipom iz MUP između ostalog umešan i u šverc nafte preko Dunava, na području Smedereva, samo je vrh ledenog brega njegovih nezakonitih radnji. Kako otkrivaju izvori našeg portala, u tužilaštvo su prispele desetine krivičnih prijava protiv šefa UKP!

- Nadležni tužioci su već bacili na posao i istražuju prijave koje su podneli pošteni policajci. Naime, oni su prvo pokušali da pravdu isteraju preko Službe unutrašnje kontrole, ali je načelnik SUK Dejan Kovačević sve stopirao, pa su odlučili da se obrate direktno tužilaštvu - otkriva naš izvor upućen u ceo dosije Pušić.

Republika

Foto: Printskrin

Bogdan Pušić

BIO POD ZAŠTITOM

Sagovornik pojašnjava da je prvi čovek UKP dugo bio pod zaštitom moćnika, ali da je tome došao kraj i da sve stiže na naplatu. Sledeći potez je da do kraja godine bude penzionisan, a potom se očekuje da bude procesuiran.

- Novi ministar, Bratislav Gašić, upravo je i došao na ovu funkciju kako bi uveo red u MUP, gde je zbog rata suprotstavljenih interesnih klanova ozbiljno dovedeno u pitanje i samo funkcionisanje policije. Gašićev stav je da zaštićenih neće biti i da će odvojiti žito od kukolja, jer je sve prevršilo meru. Procesuiranje Pušića bi bilo najbolja poruka da u MUP nema mesta za prljave policajce - dodaje naš izvor.

Republika

Foto: Tanjug/Ministarstvo finansija

Šverc nafte

Podsetimo, Republika je juče ekskluzivno objavila da načelnik UKP i članovi njegove mreže u MUP švercuju velike količine nafte i da su se svetili policajcima koji su otkrili tajno skladište u okviru Stare železare u Smederevu. Međutim, ovo je samo samo delić onoga za šta se Pušić tereti i čime se bavi tužilaštvo. Prljavi načelnik se, takođe, obračunavao sa kolegama, pa je tako napakovao aferu bivšem načelniku novosadske policije Slobodanu Malešiću. Generalu je, uprkos tome što je više od 40 svedoka bilo na njegovoj strani, na jedvite jade pušten iz pritvora.

ŠVERC CIGARETA

Biće istražena i Pušićeva njegova uloga u švercu 50 tona cigareta, koje su dopremljene iz Crne Gore, a srpska carina ih zaplenila. Cilj je bio da se tovar u tri kamiona na putu ka Rumuniji prepakuje i vrati u Srbiju. Plan je bio do detalja razrađen i nema sumnje da bi i prošao da nije bilo časnih carinika koji su tovar zaplenili. Besan što mu je propala kombinacija merena milionima evra, Pušić i ekipa su čak uhapsili radnika carine koji je provalio celu igru, dok je ostalim carinicima koji su učestvovali u zapleni posle toga prećeno.

Republika

Foto: Uprava Carina

Šverc cigareta

- Zanimljivo je da se i u ovoj prljavoj priči pominje Smederevo, gde je Pušićeva struja izuzetno jaka zbog povezanosti sa tamošnjim vrhom policije - konstatuje naš sagovornik.

Sabotirao istrage o 24 privatizacije

Načelnik UKP je dve godine vodio radnu grupu MUP za sporne privatizacije, ali nijedan slučaj od 24, i pored insistiranja Evropske unije, nije dobio epilog.

Republika

Foto: Printskrin

Bogdan Pušić

Osim toga, Pušić se nije proslavio ni u slučaju Miroslava Miškovića, vlasnika "Delte" i sporne privatizacije putarskih preduzeća. Mišković je uhapšen, ali je slučaj pao na sudu. Kad se stvari ovako poređaju, pitanje se nameće samo: "Da li je Pušić namerno sabotirao istrage, da li je radio za tajkune i biznismene ili državu, kad mu je svaka istraga protiv najmoćnijih ljudi u zemlji završavala u ćorsokaku?"

U većini slučajeva ili nema dokaza ili su ponovo u nekakvoj fazi predistrage i istrage, a radna grupa MUP u oktobru 2014. rasformirana je. Slučajevi su prebačeni na MUP, ali niko se nije bavio odgovornošću šefa tog tela Bogdana Pušića i šta je on radio gotovo dve godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Verona

04.11.2022 07:23

Sedi u svim Pinkovim emisijama. Ispitati interes vezu Mitrović - Pušić.

Hercegov grad

05.11.2022 20:25

Mora de povi od Stefanovica,pa ici dalje.Mnogo Pusica imau Mup u!