NISU SAMO AMERI! Jeljcinova Rusija snabdevala Hrvatsku oružjem: Šok otkriće medija u Zagrebu baca novo svetlo na ratove devedesetih!

Autor:

Hronika

31.10.2022

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski Večernji list objavio je šokantan članak iz kog proizilazi da su Amerikanci, ali i Rusi, prodavali oružje toj zemlji tokom ratova iz devedesetih godina prošlog veka.

NISU SAMO AMERI! Jeljcinova Rusija snabdevala Hrvatsku oružjem: Šok otkriće medija u Zagrebu baca novo svetlo na ratove devedesetih!

Foto: Tanjug/AP

Bil Klinton i Boris Jeljcin

- Uprkos embargu, Hrvatskoj je, uz odobrenje Jeljcinove prozapadne Rusije stiglo 16.000 tona oružja. Oružje je stizalo i iz Ukrajine, obuku u RH za borbene helikoptrere provodili su Belorusi, a oni i Rusi zajedno obučavali su vojsku za rukovanje sa S-300. Obučavali su ih i francuski Legionari, a u akcijama ginuli i ukrajinski piloti - navodi Večernnji list.

Republika

Foto: printscreen

 

Inače, kako navodi Večernji list, rezultati ankete koja je rađena u Hrvatskoj pokazuju da je većina građana te zemlje protiv toga da Hrvatska obučava ukrajinske vojnike.

- Za je 34 posto, a preostalih 9 posto još nije oformilo mišljenje. Takvi rezultati govore da su Hrvati iz 2022. bojažljiviji nego oni iz 1990-ih. I premda 70 posto njih smatra da je Ukrajina u pravu, većina se ipak "ne bi htela mešati" - navodi se u tekstu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading