LEKARIMA ODGOVORNIM ZA MARKOVU SMRT ODUZETI DOZVOLU ZA RAD! Sestra preminulog nakon kolonoskopije očajna: Zatvor nije adekvatna kazna

Autor:

Hronika

30.10.2022

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marka niko ne može da nam vrati, ali istina mora da izađe na videlo, navela je sestra Marka Stojanovića, koji je preminuo pet dana posle komplikacija nastalih prilikom kolonoskopije u Opštoj bolnici u Ćupriji.

LEKARIMA ODGOVORNIM ZA MARKOVU SMRT ODUZETI DOZVOLU ZA RAD! Sestra preminulog nakon kolonoskopije očajna: Zatvor nije adekvatna kazna

Foto: Printscreen Fejsbuk

Porodica Marka Stojanovića, navodi njegova sestra, proživljavala je šok za šokom, zbog čega neće odustati dok odgovorni ne budu kažnjeni.

- Lekarima, koji su odgovorni za njegovu smrt, treba da bude oduzeta dozvola za rad, kako ne bi upropastili još neki život. Zatvor ne bi bio adekvatna kazna, jer bi po izlasku mogli da otvore privatne ordinacije i da nastave da rade. Koja bi to onda bila pravda. Koliko je bilo sličnih slučajeva, dizala se prašina, ishod nije dobio nikakav epilog, a ti lekari i dalje rade. Nadamo se da će nova ministarka zdravlja nešto da preduzme. Čak i ako se utvrdi da je Marko bolovao od nečega, on nije umro od bolesti, već zbog greške lekara - priča Markova sestra za Novosti.

Markova majka Goca i otac Nebojša angažovaće advokata.

- Posle kolonoskopije lekar je Markovom ocu, koji je bio u čekaonici, rekao da je došlo do malog problema i da ode na Hirurgiju. Hirug mu je rekao da je sve dobro uradio, a potom je Marko sanitetom prebačen u Kragujevac. Tamošnji lekari su ga tri puta reanimirali. Rekli su da su ga stabilizovali. Verovatno mu se stanje tokom noći pogoršalo, pa su ga izjutra hitno poslali za Beograd - kaže Markova sestra.

Iza Marka je ostalo dvoje dece, supruga Nikolina Antić, stariji, rođeni brat, majka, otac. Deca ga, kaže Markova sestra, neprestano traže jer su bili veoma vezani za njega, a oni "moraju da znaju zbog čega njihovog oca više nema", pišu Novosti.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić najavila je u subotu da će inspekcija Ministarstva od danas biti u Opštoj bolnici u Ćupriji, nakon koje će biti urađena spoljašnja provera kvaliteta lečenja.

SESTRA POTVRDILA NAVODE O POVREDAMA NA VRATU

Da je Marko na vratu imao tri otekline, potvrdila je i njegova sestra.

- Na vratu jeste imao neku povredu, vrat mu je oticao i možda je to bio problem što mu kiseonik nije stizao do mozga. Ali niko nam nije objasnio kako su one nastale. Sve ćemo saznati kada budemo uzeli dokumentaciju - kaže Markova sestra za Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading