KUNG FU PONOVO DOBIO 30 GODINA: Ugušio staricu i polomio joj lobanju!

Autor: telegraf.rs

Hronika

23.01.2018

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Useinović (35) zvani "Kung Fu" ponovo je juče osuđen na trideset godina zatvora zbog teškog ubistva Ružice Talević (83) izvršenog 12. decembra 2015. godine u njenom stanu u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: ilustracija

Istovetna kazna izrečena mu je januara prošle godine ali je nakon žalbe njegovog branioca Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio na ponovo odlučivanje.

Useinović je u nameri da je opljačka zazvonio na vrata starice, a kada mu je otvorila, ugurao je u stan, omotao joj stolnjak oko vrata da bi je ugušio i tukao polomivši joj lobanju i nanevši joj teško oštećenje mozga usled čega je preminula.

Obrazlažući osuđujuću presudu predsednik sudskog veća Višeg suda Aleksandar Teodosić je predočio da Useinovića terete materijalni dokazi kao što su otisak prsta u stanu žrtve i njegov DNK ispod njenih noktiju kao i svedočenje staričinih komšija koje su ga prepoznale kao osobu koja im je zvonila na vrata pre ubistva i na taj način ga povezale sa vremenom i mestom izvršenja dela.

- Sudsko veće nije poverovalo izjavi optuženog da ga je žrtva ogrebala u parku, i smatra da je ona data u nameri izbegavanja krivične odgovornosti – rekao je Teodosić.

Useinović je burno reagovao na objavljivanje presude.

- Ceo život ćeš da mi uzmeš, hoćeš da kažeš da ti nikad nisi pogrešio? Mnogo si mi dao kaznu čoveče. Trebao sam da te menjam, da mi ne budeš sudija. Nosićeš me na duši i ti i ova gospođa što se dogovarala sa advokatom oštećenog – kazao je ubica starice i pokazao ka tužiteljki Dragani Pešić. Čak je otišao toliko daleko da je službenicima pravosuđa zapretio "božjom kaznom".

- Veštaka sam prokleo i on je umro. Sudija, budi siguran da ću da ti oborim presudu – vikao je Useinović koji je na robiji već proveo 12 godina zbog krađa što je uzeto u obzir prilikom izricanja stroge kazne.

Useinovićev branilac po službenoj dužnosti Vojkan Vojinović je najavio žalbu na presudu.

- Izjaviću žalbu zbog kvalifikacije dela kao teško ubistvo iz koristoljublja što po meni nije dokazano – rekao je Vojinović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading