PRITVOR ZA "TELOHRANITELJE" MALOG SENTE: Saslušani sinoć, evo kako su se branili i šta im se sve stavlja na teret!

Autor:

Hronika

26.10.2022

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu sinoć su saslušani Milan I. (33) i Miloš K. (35) zbog sumnje da su zloupotrebili svoj službeni položaj.

PRITVOR ZA "TELOHRANITELJE" MALOG SENTE: Saslušani sinoć, evo kako su se branili i šta im se sve stavlja na teret!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Sumnja se da su Milan I. (33) i Miloš K. (35) sa još jednim za sada nepoznatim policijskim službenikom, 28. septembra ove godine zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd i sebi pribavili korist, kao i jer su pretukli dvojicu mladića i naneli im teške telesne povrede.

Obojica su na saslušanju negirali navode krivične prijave i odbili da odgovaraju na pitanja tužioca i branilaca.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke - oštećene i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivična dela.

Sudija je predlog usvojio i odredio im pritvor do 30 dana.

Osumnjičenima se na teret stavljaju krivična dela u saizvršilaštvu: jedno krivično delo Zloupotreba službenog položaja, dva krivična dela Zlostavljanje i mučenje i dva krivična dela Teška telesna povreda.

Sumnja se da su se Milan I. i Miloš K, zajedno sa za sada nepoznatim policijskim službenikom, 28. septembra oko 23 časa odvezli službenim vozilom i sastali se sa oštećenima B.H. i M.M. na nekategorisanom putu koji vodi ka Višnjičkoj ulici, pa je B.H. predao Milanu I. tri nargile koje su od njega iznajmljivali.

Milan I. im je onda, kako se sumnja, zatražio da mu predaju i 13.000 dinara koje je tvrdio da mu duguju, što su oni to odbili. 

Osumnjičeni im je pokazao službenu legitimaciju, a potom su legitimisali oštećene, vezali ih lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu, nanevši im teške telesne povrede. 
Milan I. je, kako se sumnja, nakon toga zapretio oštećenima da će im, ukoliko ih budu prijavili, pozvati nekog da im stavi u auto 200-300 grama marihuane, te da će zbog toga ići na par godina u zatvor, kao i da može da pošalje nekoga da im maltretira roditelje.

Takođe je, kako se sumnja, rekao oštećenima da imaju sreće jer oni inače seku prste i noseve. 

Nakon toga, Milan I. je tražio od B.H. da mu preda svoj novčanik iz kojeg je on uzeo novac, pa je sa ostalim osumnjičenima napustio lice mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Zoran Đurđević

26.10.2022 13:46

Klasična, a toliko providna, nameštaljka, sa ciljem da se na sve načine diskedituje "mali Senta". Šta je sledeće?