OTKRIVAMO ČITAVU POZADINU UBISTVA U BELVILU: Kavački prodavac telefona po nalogu Zvicera tipovao lepog Bokija

Autor:

Hronika

25.10.2022

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojan Mirković ubijen je u novembru pre dve godine u garaži naselja Belvil na Novom Beogradu pošto je odbio prljavi zadatak Radoja Zvicera koji mu je servirao Ivan Nikčević jedan od petorice optuženih za ovaj zločin, saznaje ekskluzivno Republika.

OTKRIVAMO ČITAVU POZADINU UBISTVA U BELVILU: Kavački prodavac telefona po nalogu Zvicera tipovao lepog Bokija

Foto: Republika, MUP

Ivan Nikčević prodavac kriptovanih telefona i sistema za praćenje čija oprema je i korišćena pri višednevnom praćenju Bojana Mirkovića, negirao je pred sudom da je organizovao ubistvo Nikćevića tako što je navodio ubicu, uprkos svim dokazima. Nedvosmisleno je utvrđeno da je njegova oprema korišćena pri praćenju Mirkovića.

Izvršilac ubistva Lazar Tejić priznao je da je ubio Mirkovića, ali je smislio priču koja nije održiva budući da je izneo niz neistina tokom odbrane.

Organizator likvidacije zbog svedoka pred Višim sudom u Beogradu nije mogao da ne prizna da je poznavao lepog Bokija kako su Mirkovića zvali, a na sudu je isplivalo da je Mirković udario Nikčevića u jednom restoranu usled sukoba koji je prethodio njegovoj likvidaciji.

- Nikčević je deset dana ubeđivao Bojana da obavi neki veliki zadatak za kavački klan, a lično je šef Radoje Zvicer želeo Bojana u svojim redovima i kazao je da mu se dobro plati. Bojan nije pristao iako je izgledalo da se lomi - otkriva izvor Republike blizak istražnim organima.

Bojanov otac Ljubo Mirković potvrdio je za naš portal da sumnja da je na njegovog sina jedinca vršen strahoviti pritisak. 

- "Ćale nude mi za jedan posao ogromne pare, bogatstvo pravo", kazao mi je Bojan jednog dana, dok sam mu ja govorio da bi trebalo da ima ozbiljan stalan posao jer me je zabrinjavalo što dolazi u situaciju da mu majka plaća kiriju. Držao je sa devojkom školu jezika i radio sa sestrom, ali nije bio kriminalac jer da jeste imao bi mnogo para. Bio je obrazovan i sportski tip. Poznavao je mnogo ljudi i lako je zadobijao simpatije, zato mislim da je bio prijemčiv klanovima - priča Bojanov otac. 

Republika

Foto: Republika

Hapšenje ubice iz Belvil

Iako se posle Mirkovićevog ubistva o njemu govorilo kao mozgu škaljarskog klana za novčane transakcije njegova sestra je to oštro demantovala kao i navode da je ubijeni momak kod sebe imao lažna dokumenta u trenutku ubistva, što je i tužilaštvo poreklo.

Nastavak suđenja u ovom slučaju zakazan je za 5. decembar. 

Skandal u sudnici: Ubica od sudije tražio da ga razume kao da mu je majka

Ubica Mirkovića, Lazar Tejić šokirao je sudiju Jelenu Škulić jer joj je pre nedelju dana na suđenju tražio uslugu da se postavi majčinski.

- Moram da Vas za uslugu. Imam ozbiljan zdravstveni problem, urasla mi je dlaka u donjem delu leđa. Od leta 2020. godine ne mogu da stanem ujutru iz kreveta, da odem u šetnju i da treniram. Ja znam da sam optužen za ubistvo i da ću biti u zatvoru. Ako ne rešim ovaj problem u zatvoru, napolju neću moći. Bolje da sam mrtav, nego da ostanem invalid zbog dlake. Treba mi Vaša pomoć, molim Vas kao što bih zamolio svoju majku, da urgirate da odem na VMA da me operišu - rekao je Tejić, a sudija je odgovorila da će mu biti omogućen pregled.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading