UHAPŠENA "ĐAVOLJA BANDA", MEĐU NJIMA I SRBIN! Ubijali, pljačkali i iživljavali se nad starijim ljudima u Nemačkoj!

Autor:

Hronika

25.10.2022

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga o zločinima je u toku!

UHAPŠENA "ĐAVOLJA BANDA", MEĐU NJIMA I SRBIN! Ubijali, pljačkali i iživljavali se nad starijim ljudima u Nemačkoj!

Foto: Tanjug/AP

Nemačka policija vrši hapšenje

Nemačka policija uhaspila je trojicu muškaraca (22, 23 i 37 godina), među njima su i Srbi, zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu i više razbojništva u Berlinu. Grupa je osumnjičena da je upadala u stanove straijih osoba brutalno se iživljavala nad njima, a potom ih pljačkali

Kako navode nemački mediji tri osobe su uhapšene ali se sumnja da su imali još saučesnika, te istraga je još uvek u toku.  Naime, sumnja se da su oni prošlog avgusta ubili ženu (67) u Anburgu, ali i da su nakon pljačke počinili još jedno ubistvo starijeg muškarca (83) u Berlinu. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija

Prema dosadašnjoj istrazi uhapšeni bi mogli biti odgovorni i za još najmanje četiri pljačke starijih građana koje su počinjene u julu i septembru u Berlinu

Žena je  pronađena mrtva u kući 19. avgusta 2022. godine u okrugu Gros Naundorf u opštini Anaburg (Saksonija-Anhalt, okrug Vitenberg). Komšije su tokom uviđaja navele da su u blizini mesta zločina primetile različite automobile sa muškarcima i ženama - piše nemački "Kurier.de"

Prijatelj ubijenog čoveka zvao je vatrogasce koji su u stanu na prvom spratu našli telo muškarca (83). I u jednom i u drugom slučaju na telima su bile uočljive povrede, te je odmah postali jasno da su starije osobe bile ubijene, odnosno žrtve iste grupe razbojnika - objasnio je izvor lokalnih medija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija

Takođe, istragom koju vodi nemačka policija, utvrđuje se da li su uhapšeni muškarci odgovorni i za niz drugih pljački u kojima su žrtve bili straiji ljudi. 

Provereva se da li je grupa odgovorna za pljačku počinjenu julu. Naime, tada je četiri razbojnika ušlo u stambeni kompleks u okrugu Rajnikendorf i uz pretnju nožem opljačkali su stariji bračni par. Razbojnici su pokucali na vrata, i kada su vrata otvorena, oni su istog trenutka nasrnuli na nesrećne ljude. Bračni par su brutalno pretukli i ostavili ih vezane - navode nemački mediji i dodaju da su razbojnici tom prilikom naneli teške telesne povrede muškarcu (87) i njegovoj supruzi(81).

Nakon ovog napada razbojnici su pobegli, a sumnja se da su isti odgovorni i za još razbojništva koja su počinjena u istom mesecu i okrugu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija

U julu, dva muškarca su napala, vezala i opljačkala čoveka (82) u njegovoj kući u istom okrugu. On je srećom lakše  povređen. U avgustu su, takođe četvorica muškaraca u Berlin-Moabitu napali muškarca (78) u njegovom stanu. Početkom septembra petorica muškarca opljačkali su ženu (80) koja je takođe nađena pretučena i vezena u svom stanu. U oba slučaja, oštećeni su zadobili lakše povrede - ističu tamošnji mediji nazivajući bandu razbojnika "đavolima".

Istrage o zločinima uhapšenih, mogućim saučesnicima i drugim krivičnim delima koja mogu biti povezana sa serijom razbojništava su u toku. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading