KRENULI NA IZLET, PA SE SURVALI U PROVALIJU! Jeziva podudarnost nesreće kod Valjeva i udesa koji su se dešavali tokom godine! (FOTO)

Autor:

Hronika

16.10.2022

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesreća koja se dogodila danas oko 10 časova u blizini brane Ravni kod Valjeva podseća na prethodne nesreće koje su se ove godine dogodile.

KRENULI NA IZLET, PA SE SURVALI U PROVALIJU! Jeziva podudarnost nesreće kod Valjeva i udesa koji su se dešavali tokom godine! (FOTO)

Foto: Printscreen/RTS/Printscreen/Instagram/192_rs/RINA/TanjugHinaDamir Senčar

Vozač autobusa „Alko tursa“ Živorad M. (63) iz Osečine izašao je iz autobusa kako bi radnika obezbeđenja pitao da li može autobusom da pređe preko brane, a onda se vozilo survalo niz liticu i prevrnulo. Očevici kažu da ručna kočnica nije bila spuštena, a da vozač nije imao alkohola u krvi.

Tom priliko je poginula Vojka J. (63) iz sela Osladić, a 17 putnika je povređeno, od kojih se troje nalaze u kritičnom stanju. 

Vozaču je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Autobus je prevozio penzionere iz Osečine koji su se uputili na jednodnevni izlet.

Svim nesrećama koje su se dogodile ove godine zajedničko je da se radi o organizovanim putovanjima i u većini je u pitanju greška vozača ili neispravnost vozila.

U nesreći kod Leskovca poginuo turistički vodič

Autobus pun putnika koji su se vraćali sa letovanja iz Grčke prevrnuo se u avgustu u mestu Pečenjevce kod Leskovca. Kao u današnjoj nesreći, reč je bilo o organizovanom prevozu, i tom prilikom je na mestu poginula Nina Nićiforović (33), turistički vodič.

Marko Višnjić (69) iz okoline Novog Sada zbog povreda zadobijenih u nesreći danima je bio u komi, ali je nakon višednevne borbe izgubio bitku za život.

Foto: printskrin/RTS

Autobus koji se prevrnuo kod Leskovca

Do udesa je došlo kada je autobus somborskih tablica iz još neutvrđenih razloga sleteo sa kolovoza, kretao se travnatom površinom par stotina metara a zatim se prevrnuo na bok.

U ovom udesu povređeno je 33 ljudi, a vozač je uhapšen. Tokom vanredne inspekcije prevoznika Sever trans utvrđena je niz nepravilnosti u radu, odnosno 94 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima.

Deca se vraćala sa nastupa u Bugarskoj, pa sletela sa puta

Osmoro dece i četvoro odraslih srpskih državljana povređeno je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Staroj Zagori u Bugarskoj kada se autobus sa 49 putnika prevrnuo na bok.

Foto: Printskrin: bg-voice.com

Autobus koji se prevrnuo u Bugarskoj

Deca, članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice, vraćali su se sa roditeljima sa nastupa u Nesebaru, a do udesa je došlo kada je otac jednog deteta prišao vozaču i tražio da sedne pored njega, jer je počeo da se guši kada je pojeo grisinu.

Vozač je tada pokušao da spusti sedište, a onda je izgubio kontrolu i sleteo sa puta, nakon čega se autobus prevrnuo.

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Autobus koji se prevrnuo u Bugarskoj

Vozač autobusa D.K. priznao je grešku, ali je brzo pušten iz pritvora, jer su mu uzete u obzir olakšavajuće okolnosti: čista prošlost, radna i porodična posvećenost, troje dece, prisustvo stalne adrese u Srbiji i registrovane adrese u Sofiji, gde može da prima sudske papire i pozive.

Kazna pritvora preinačena je u novčanu kaznu od 10.000 lira (oko 5.000 evra).

Krenuli na hodočašće, pa nastradali

Još jedna u nizu saobraćajnih nesreća koja se dogodila ove godine liči na onu koja se desila danas dogodila se 8. avgusta kada je je sa puta sleteo poljski autobus na auto-putu u Hrvatskoj. 

Foto: Tanjug/Hina/Damir Senčar

Nesreća u Hrvatskoj

U strašnoj tragediji nastradalo je 12 osoba, dok su 32 bile povređene. Poginula su oba vozača, a kod njih nije pronađeno prisustvo alkohola ili droge. 

Kako se kasnije saznalo, putnici su bili hodočasnici koji su krenuli u posetu Međugorju.

Hodočasnice nastradale u Ovčar banji

Jeziva podudarnost povezuje i nedavnu tragediju u kojoj nije učestvovalo vozilo, ali je, svakako, i u ovom slučaju bio organizovan izlet za 117 hodočasnika iz Republike Srpske koji su krenuli na večernju molitvu u manastir Đunis, uoči praznika Pokrova Presvete Bogorodice.

Foto: RINA

Srušio se most u Ovčar banji

Nesreća se dogodila kada je u isto vreme most koji godinama nije u funkciji pokušalo da pređe dvadesetak vernika, ali je sajla pukla i u ledenu Zapadnu Moravu upali su ljudi koji se nalaze na visećem mostu. Poginule su dve žene na koje je most pao, a povređeno 11 osoba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading