OTKRIVAMO OČAJNIČKI PLAN "KAVAČKOG KLANA": Dali milion evra da sruše Skaj dokaze

Autor:

Hronika

14.10.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan srpski političar i njegovi saradnici, stručni analitičari u medijima, već dobili novac da sa advokatima vode kampanju za brisanje podataka dostavljenih iz Francuske.

OTKRIVAMO OČAJNIČKI PLAN "KAVAČKOG KLANA": Dali milion evra da sruše Skaj dokaze

Foto: TV Pink/printscreen

Kavački klan platio je milion evra za obaranje materijala sa Skaja, kao dokaza u sudskim procesima! Agresivnu kampanju, kako Republika pouzdano saznaje, protiv Skaja vodiće jedan srpski političar s angažovanim "analitičarima", a biće uvezani s nekoliko crnogorskih političara, brojnim advokatima i raznoraznim stručnjacima iz čitavog regiona.

Nije upitno da će na sve načine pokušati da priključe i medije ne samo u Srbiji i Crnoj Gori već i širom regiona da bi što glasnije vodili prljavu propagandu da bi tužilaštvo ostalo bez ovih dokaza protiv utamničenih pripadnika "kavačkog klana", prvenstveno klana Veljka Belivuka, ali i organizovane kriminalne grupe Darka Šarića i njihovih saradnika i vođa, koji se, kao Radoje Zvicer, nalaze u bekstvu od Evrope do Južne Amerike.

- Jedan srpski političar pohvalio se u intimnom krugu da je već dobio milionče da razdeli s nekolicinom svojih saradnika, srazmerno njihovom uticaju, da aktivno govori o Skaju kao nezakonitom dokazu, koji su evropski sudovi odbacili, pa i mi kao pretendenti na mesto u EU moramo isto da učinimo. Kazao je i da taj iznos može da se pojača ako to prilike budu zahtevale - otkriva izvor Republike.

Prva presuda već doneta

Sudsko veće sudije Specijalnog suda Zorana Šešića prvo je u Srbiji prihvatilo komunikaciju sa Skaja, kao dokaz protiv Božidara Stolića, bivšeg inspektora Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, navodeći da je ona Srbiji dostavljena iz Francuske prema zakonu. Stolić je osuđen na dve godine zatvora jer je grupi Veljka Belivuka odavao poverljive policijske podatke iz istrage.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Radoje Zvicer

Da saradnici "kavačkog plana" zaduženi za brisanje podataka sa Skaja iz optužnice, dobijenih od francuske službe, već nalaze put do javnosti, dodaje naš sagovornik, dokaz su i potureni tekstovi u nekoliko srpskih i crnogorskih medija u kojima se pozivaju na stranu sudsku praksu, navodeći da su sudovi u Holandiji, Belgiji i Italiji poslednjih meseci zamrzli sudske postupke ili čak odbacili optužnice u kojima je tužilaštvo, kao dokaz, predložilo Skaj komunikaciju. Kao najsvežiji primer navode to da je italijanski vrhovni sud zauzeo stav da su prepiske sa Skaja razmena informacija između policija različitih zemalja, te da, samim tim, nemaju dokaznu snagu. Suprotne primere, naravno, ne navode.

Verovali da je aplikacija neprobojna

Skaj aplikacija je bila specifična i najviše je korišćena jer se verovalo da je neprobojna i najzaštićenija aplikacija, pa da ne postoji mogućnost da neko presretne komunikaciju. U to su bili ubeđeni i kriminalci koji su je koristili, i kod nas i širom sveta. Do 2020. zaista jeste tako bilo, nije mogao niko da isprati komunikaciju, ali je Evropol sve promenio. Skaj funkcioniše na šestomesečnom nivou, kada sve do tada obavaljene konverzacije nestaju i tek novom pretplatom aplikacija ponovo postaje aktivna, ali bez mogućnosti vidljivosti starih prepiski.

Protiv Belivukovog klana tužilaštvo ima dovoljno drugih dokaza i bez Skaja, podseća Svetozar Vujačić, iskusni advokat i savetnik ministra unutrašnjih poslova.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Svetozar Vujačić

- Sve i da se Skaj odbaci, a to se, siguran sam, neće dogoditi jer je sve pribavljeno po zakonu, ostaju dokazi, što bi se reklo, kao vrata veliki, za osuđujuće najoštrije kazne. Imamo svedoke-saradnike i njihova priznanja. Takođe, imamo i DNK dokaze i tu nema vrdanja. Nestalo je 15, 16 ljudi... Više optuženih dobiće doživotne kazne. Formalno-pravno sud sudi na osnovu slobodnog sudijskog uverenja, a ograničen je izvedenim dokazima, kojih ovde ima isuviše. U takvoj zbilji logično je da optuženi članovi klana budu razdražljivi i da pucaju po svim šavovima, pa i da udaraju jedan na drugog - kazao je Vujačić.

Prepiska i jezive fotografije

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Veljko Belivuk

Na pripremnom ročištu na suđenju klanu Veljka Belivuka tužilaštvo i odbrana najviše su se sporili o komunikaciji i fotografijama pribavljenim iz Francuske preko Evropola, koje zauzimaju brojne strane dve optužnice za sedam ubistva i mnoštvo drugih zločina protiv ovog klana. U spornom materijalu nalaze se prikazi međusobne komunikacije svirepih ubica i monstroznih otmičara koji su se prvenstveno hvalili da su oteli, ubili i samleli žrtve, što su i dokumentovali jezivim fotografijama prebijenih, vezanih, iskasapljenih, osakaćenih i beživotnih muškaraca za čija ubistva su optuženi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading