OBAVLJENA OBDUKCIJA NASTRADALIH U OVČAR BANJI: U Zvorniku proglašen Dan žalosti

Autor:

Hronika

14.10.2022

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog pogibije dve sugrađanke u tom gradu danas je Dan žalosti.

OBAVLJENA OBDUKCIJA NASTRADALIH U OVČAR BANJI: U Zvorniku proglašen Dan žalosti

Foto: MUP

Obdukcija tela dve žene koje su juče poginule kada se srušio drveni viseći most u Ovčar Banji završena je i tela bi u pratnji jednog sveštenika trebalo večeras da stignu kući, rekao je za medije gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Zbog pogibije dve sugrađanke u tom gradu danas je Dan žalosti.

Stevanović je rekao da su se sugrađani, koji nisu bili povređeni sinoć vratili svojim kućama, a danas bi trebalo da iz bolnice u Čačku bude otpušteno osam povređenih.

- Grad Čačak na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem se ponudio da im obezbedi prevoz i da i oni bezbedno stignu svojim kućama - rekao je Stevanović, koji je juče obišao povređene u bolnici.

On je izrazio veliku zahvalnost Todoroviću i svim ljudima u Čačku koji su na bilo koji način pomogli i spasili Zvorničane koji su pali u vodu.

- Zahvalan sam i našim sveštenicima i vozačima autobusa na prisebnosti i hrabrosti. Nije Morava na tom mestu mnogo široka, ali je duboka 2,5 metra, nakon šoka i pada sa 15 metara visine moglo je biti i mnogo gore - rekao je Stevanović.

Grupa od 114 Zvorničana je sa dva autobusa kompanije trebalo je sinoć da stigne na večernju molitvu u manastir Đunis, uoči današnjeg praznika Pokrova Presvete Bogorodice, prenosi Glas Srpske.

Pokloničko putovanje su kao i ranijih godina organizovale crkvene opštine Čekopek i Zvornik, a u planu puta bio je i manastir Jovanje gde se nesreća dogodila kada je više od dvadesetak ljudi istovremeno prelazilo most koji godinama nije u funkciji.

Sajla se otkačila i most je pao, a sa njim su u Zapadnoj Moravi završili i svi oni koji su se tog trenutka našli na mostu. Dve žene su poginule, a 11 vernika je povređeno.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading