KAKVE PARE, MAGARČINO?! Na suđenju Dijani Hrkalović se čitaju službene beleške i poruke!

Autor:

Hronika

14.10.2022

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na suđenju bivšoj državnoj sekretarki MUP Dijani Hrkalović, zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj dok je radila u policiji danas se čita dokumentacija koja se nalazi u dokazima.

KAKVE PARE, MAGARČINO?! Na suđenju Dijani Hrkalović se čitaju službene beleške i poruke!

Foto: ST/Nikola Mutić

Suđenje Dijani Hrkalović

Glavni pretres Dijani Hrkalović nastavljen je uvidom u dokumentaciju, službene beleške, ali i poruke koje se nalaze među dokazima. Na suđenju vladaju mir i tišina, jer se dokumentacija prikazuje na ekranu, a okrivljeni, njihovi branici, tužilac, kao i sudija ne govore mnogo već ćutke prelaze sa jednog dokumenta na drugi.

Među porukama koje se čitaju na suđenju su i za javnost od nepoznatih pošiljalaca, s obzirom na to da sudija ne govori ko ih je razmenjivao, a ono što se vidi u njima jeste da se pominje novac, ali i niz uvreda.

"Kakve pare sam ti tražio?", "Decu ti j****", "Magarčino jedna", samo su neke od poruka koje su prikazane na ekranu u sudnici Specijalnog suda.

Branilac okriviljene Dijane Hrkalović prokomentarisao da je "izvršen uvid u dokumentaciju i da je primetio da Dijane nigde nema", dok se ona nadovezala i prokomentarisala da "nema nigde njenog potpisa".

U toku je pauza nakon čega će biti nastavljen glavni pretres.

Podsetimo, Hrkalović se na teret stavlja da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i krivično gonjenje kriminalaca.

Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal, Hrkalović se tereti za dva krivična dela trgovine uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Hrkalović se tereti da je 2018. godine naložila da se ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vreme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševića 30. januara 2017. u Beogradu. Kasnije je Belivuk pravosnažno oslobođen tih optužbi. Hrkalovićeva je sve negirala, piše Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading