HULIGANIMA ODREĐEN PRITVOR! Saslušani navijači koji su lopatama napali policiju tokom Evroprajda!

Autor:

Hronika

11.10.2022

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupi od 22 navijača koji su 17. septembra napali i povredili policijske službenike MUP-a RS u Bulevaru oslobođenja bb kod železničke stanice Karađorđev park dok su vršili službenu dužnost, tačnije većinu pripadnika Interventne jedinice, od kojih je njih 13 zadobilo telesne povrede, a kojom prilikom je oštećeno pet vozila MUP-a, čime je pričinjena šteta u iznosu oko 3.000.000,00 dinara, određen je pritvor.

HULIGANIMA ODREĐEN PRITVOR! Saslušani navijači koji su lopatama napali policiju tokom Evroprajda!

Foto: Tanjug

Danas su saslušani pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu saslušani su svi okrivljeni, od kojih je devetnaest okrivljenih izjavilo da negiraju izvršenje krivičnog ali da ne žele da iznose odbranu, dok je troje okrivljenih iznelo svoju odbranu i negiralo izvršenje krivičnog dela.

Tužilaštvo je predložilo Prvom osnovnom sudu u Beogradu da u odnosu na sva zadržana lica koja su saslušana pred tužilaštvom odredi pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na saučesnike koji su u bekstvu, dok je u odnosu na sedam lica predložilo određivanje pritvora i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

U odnosu na okrivljene L. T. i M. M. za koje se osnovano sumnja da su kolovođe grupe, a kojima se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo koje delo je sa elementima nasilja za koje je predviđena kazna zatvora do osam godina predloženo je određivanje pritvora i po osnovu da su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Takođe, tužilaštvo će sudu staviti predlog za određivanje pritvora i izdavanje poternice u odnosu na tri okrivljena čiji je identitet utvrđen a koja se trenutno nalaze u bekstu, te će u dokaznom postupku tužilaštvo ispitati u svojstvu svedoka oštećene i očevice događaja, zatim narediti veštačenje telesnih povreda koje su zadobili policijski službenici, eventualno narediti antropološko veštačenje, a po potrebi sprovesti i druge radnje, nakon čega će doneti odluku u predmetu o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena, piše Telegraf.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading