POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDALA ŽESTOKA AKCIJA MUP: Hapšenje 22 huligana! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Hronika

10.10.2022

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšen 21 navijač zbog napada kod Karađorđevog parka u brzoj akciji MUP

POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDALA ŽESTOKA AKCIJA MUP: Hapšenje 22 huligana! (VIDEO/FOTO)

Foto: Tanjug

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uhapsili su 22 pripadnika navijačkih grupa zbog sumnje da su povredili 12 policijskih službenika 17. septembra kod Karađorđevog parka i pričinili materijalnu štetu na imovini MUP veću od dva miliona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Policija je, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Beogradu, izvršila pretres na više desetina lokacija i tom prilikom je pronašla veću količinu pirotehničkih sredstava, palica, noževa, vatrenog oružja, opojnih droga i drugih predmeta krivičnih dela.

Protiv pojedinih lica biće podnete i krivične prijave zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija i neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Nakon zajedničkog intenzivnog rada radne grupe MUPa RS sa predstavnicima Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu po nalogu postupajućeg zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u odnosu na 22 lica i to: M.M. T.D. S.Č. Č.L. Z.T. G.N. V.V. R.Ž. B.G. S.M. S.N. V.M. M.D. Č.M. J.J. Dž.M. R.J. M.N. Č.Č. U.C. Lj.O. i T.B. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo Učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo iz čl. 349 st. 1 i 2 KZ, dok se za tri okrivljena, protih kojih je takođe podneta krivična prijava i dalje traga, sve u vezi događaja od dana 17.09.2022. godine kada je više lica oko 17.00 časova u Bulevaru oslobođenja bb kod železničke stanice Karađorđev park napalo policijske službenike MUPa RS.

Naime, krivičnom prijavom okrivljenima je stavljeno na teret da su zajedno sa okrivljenima za kojima se traga, kao i sa više NN lica čiji se identitet utvrđuje napali i povredili policijske službenike MUPa RS u vršenju službene dužnosti, tačnije većinu pripadnika Interventne jedinice 92, od kojih je njih 13 zadobilo telesne povrede, a kojom prilikom je oštećeno 5 vozila MUPa čime je pričinjena šteta u iznosu oko 3.000.000,00 dinara.

Sutra će u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu biće saslušani oni okrivljeni prema kojima je određeno zadržavanje, te će u zavisnosti od postojanja zakonskih razloga za određivanje pritvora u odnosu na svakog okrivljenog, kao i njihove odbrane i ranije osuđivanosti, odlučiti da li će i protiv kog lica i po kom osnovu podneti predlog za određivanje pritvora Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

U dokaznom postupku tužilaštvo će ispitati u svojstvu svedoka oštećene i očevidce događaja, zatim narediti veštačenje telesnih povreda koje su zadobili policijski službenici, eventualno narediti antropološko veštačenje, a po potrebi sprovesti i druge radnje, nakon čega će doneti odluku o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Podsetimo, više od 70 osoba uhapšeno je tokom Evroprajda, a uoči početka Parade ponosa izdato je i saopštenje od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je trebalo da upozori potencijalne izgrednike.

Naime, Više javno tužilaštvo u Beogradu tokom Evroprajda dalo je nalog policiji i osnovnim javnim tužilaštvima da odrede zadržavanje do 48 sati svima koji bi danas izvršili napad na novinare koji izveštavaju sa manifestacija u Beogradu.

Nalog za zadržavanje odnosio se i na napade na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su zaduženi za obezbeđivanje reda i mira na manifestacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading