PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ŠARIĆA: Terete ga za teško ubistvo!

Autor:

Hronika

07.10.2022

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasilo se tužilaštvo za organizovani kriminal i saopštilo šta se sve stavlja na teret organizatoru, kao i pripadnicima kriminalne grupe Darka Šarića.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ŠARIĆA: Terete ga za teško ubistvo!

Foto: Tanjug

Darko Šarić

Nakon sprovedene istrage, Tužilaštvo za organizovani kriminal je danas podiglo optužnicu protiv 15-oro okrivljenih lica i to Darka Šarića, Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikole Spasojevića, Danila Stojanovića, Milutina Radovanovića, Duška Mirkovića, Stefana Andrejića, Marka Vukića, Uroša Radovanovića, Milana Vučinića, Arsa Šarića i Duška Šarića.

Predmetnom optužnicom okrivljenima se stavlja na teret da su u vremenskom periodu od pocetka 2020. godine, pa sve do 14.04.2022. godine, na teritoriji Republike Srbije, delujuci kao organizovana kriminalna grupa izvršili više krivicnih dela organizovanog kriminala. Naime, iz prikupljenih dokaza proizlazi opravdana sumnja da su organizator ove organizovane kriminalne grupe, okrivljeni Darko Šaric i pripadnici okrivljeni: Dejan Lazarevic, Bojan Stanojkovic, Danilo Odovic, Aleksandar Boškovic, Nikola Spasojevic, Danilo Stojanovic, Milutin Radovanovic, Duško Mirkovic, Stefan Andrejic, Marko Vukic, Uroš Radovanovic, Milan Vucinic, Arso Šaric i Duško Šaric izvršili krivicna dela, i to:

Udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz clana 346 Krivicnog zakonika; teško ubistvo iz clana 114 Krivicnog zakonika; nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz clana 348 Krivicnog zakonika; izradivanje i nabavljanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivicnog dela iz clana 347 KZ; izazivanje opšte opasnosti iz clana 278 Krivicnog zakonika; lažno prijavljivanje iz clana 334 Krivicnog zakonika; zloupotreba službenog položaja iz clana 359 KZ; i krivicno delo iz clana 98 Zakona o tajnosti podataka.

Ovom optužnicom Tužilaštvo je predložilo izvodenje dokaza na osnovu kojih tvrdi da postoji opravdana sumnja da je organizator organizovane kriminalne grupe okrivljeni Darko Šaric stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete liši života Nebojša Joksovic, svedok saradnik u krivicnom postupku koji se protiv okrivljenog Darka Šarica, Bojana Stanojkovica i drugih lica vodi pred Višim sudom u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal, a kada u tome nisu uspeli okrivljeni Darko Šaric je izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju i eventualni gubitak statusa svedoka saradnika Nebojše Joksovica.

Tužilaštvo dalje u optužnici navodi da postoji opravdana sumnja da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, okrivljeni Duško Mirkovic, Danilo Stojanovic i Milutin Radovanovic, koji su policijski službenici MUP RS, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, kao i Službe za kriminalisticko obaveštajne poslove, po nalogu okrivljenog Darka Šarica preduzimali radnje sa ciljem da istrage koje su se vodile protiv pripadnika ove organizovane kriminalne grupe usmere na nacin da se ne otkriju pravi izvršioci krivicnih dela, tako što su prikupljali strogo poverljive i poverljive podatke o otvorenim operativnim obradama protiv pripadnika ove organizovane kriminalne grupe i saopštavali ih organizatoru, okrivljenom Darku Šaricu, a koji je pripadnicima ove organizovane kriminalne grupe naloge o kriminalnom delovanju izdavao iz pritvorske jedinice Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu i to korišcenjem kriptovanih telefona sa instaliranom aplikacijom SKY ecc.

U toku sprovedenog predistražnog i istražnog postupka, Tužilaštvo za organizovani kriminal je intenzivno saradivalo sa nadležnim policijskim i pravosudnim organima više evropskih zemalja uz podršku EUROJUST-a i EUROPOL-a, a sve u koordinaciji sa pripadnicima MUP RS i BIA, na koji nacin su prikupljeni brojni materijalni dokazi vezani za kriminalne aktivnosti ove organizovane kriminalne grupe.

Istovremeno, Tužilaštvo za organizovani kriminal nastavlja istragu protiv okrivljenog Darka Šarica zbog osnovane sumnje da je izvršio i krivicno delo teško ubistvo iz clana 114 Krivicnog zakonika, na štetu Milana Milovca u Ekvadoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading