ZLOSTAVLJAO ČITAVU PORODICU: Maloletniku iz Blaca određen pritvor

Autor:

Hronika

06.10.2022

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloletni A.V. je tokom noći članove porodice jurio nožem.

ZLOSTAVLJAO ČITAVU PORODICU: Maloletniku iz Blaca određen pritvor

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Sinoć po predlogu Višeg Javnog Tužilaštva Prokuplje, sudija za maloletnike Višeg suda u Prokuplju odredio je pritvor maloletnom A. V. iz Blaca.

Pritvor mu je određen nakon obaveštenja Centra za socijalni rad Prokuplje, da postoji visok stepen mogućnosti nasilja u porodici jer je maloletnik u pet navrata tokom posljednjih 20 dana vršio nasilje prema roditeljima, bratu i babi i dedi, te da je najopasniju radnju preduzeo sinoć oko 21 čas.

Tom prilikom, maloletnik je članove svoje porodice jurio nožem. Zbog sumnje u uračunljivost maloletnog obaviće se neophodno veštačenje.

Sve češći su slučajevi nasilja u porodici.

Tokom avgusta Srbiju je potresao slučaj jezivog silovanja bake stare 71 godinu, od strane njenog unuka. Ovaj slučaj desio se u Alibunaru, a baka je tom prilikom čuvala tri maloletna unuka, jer ih je majka ostavila, a njihov otac umro.

Nakon saslušanja maloletnika koji je prethodno lišen slobode, sudija za maloletnike Višeg suda u Pančevu mu je po predlogu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoka kao i zbog činjenice da mu se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koja je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje postupka prema maloletniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading