SRBIN (55) UPUCAN U LAPLJEM SELU: Napao ga Albanac koga zna od ranije

Autor:

Hronika

03.10.2022

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka ove godine ovo je stoti incident prema Srbima na KiM.

SRBIN (55) UPUCAN U LAPLJEM SELU: Napao ga Albanac koga zna od ranije

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

U Lapljem Selu u subotu uveče upucan je Srbin Ljubomir Mirić (55).

On je sa prostrelnom ranom u predelu desne butine oko 23 časa primljen u KBC Gračanica. Njegovo stanje je stabilno i nije životno ugrožen, objavila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Povređenog Srbina odmah su posetili Ljiljana Šubarić, gradonačelnica Gračanice, Novak Živić, predsednik Privemenog organa Grada Prištine i Milan Joksimović, predsednik Privremenog organa Opštine Lipljan, kako bi se uverili u zdravstveno stanje pacijenta i ponudili svu potrebnu pomoć kako bi imao najkvalitetniju negu za što brži oporavak, prenosi Telegraf.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izražava zabrinutost zbog ovog napada na Ljubomira Mirića i zahteva da napadač bude uhapšen i adekvatno sankcionisan.

Prema rečima Ljubomira Mirića, na njega je pucao Albanac koji godinama živi u okolnom mestu i koga zna od ranije. Nema sumnje da i ovaj incident unosi dodatni nemir i onespokojava srpski narod u pokrajini, zbog čega je neophodna adekvatna reakcija nadležnih.

Izlivi nasilja na KiM kojima gotovo svakodnevno svedočimo nesumljivo su posledica ratnohuškačke retorike političara iz Prištine koji svojim izjavama zveckaju oružjem i tako podstiču incidente na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading