SASLUŠAN SILOVATELJ: Sve negirao, tužilac ga šalje na psihijatrijsko veštačenje

Autor:

Hronika

02.10.2022

10:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, saslušan je osumnjičeni Igor Milošević zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

SASLUŠAN SILOVATELJ: Sve negirao, tužilac ga šalje na psihijatrijsko veštačenje

Foto: V.Lukić

Osumnjičeni Milošević je izneo svoju odbranu i negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret. 

Nakon toga zamenik tužioca je predložio sudu da se u odnosu na osumnjičenog odredi pritvor: zbog opasnosti da neće biti moguće obezbediti njegovo prisustvo u postupku, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao uticati na svedoke koji tek treba da budu ispitani, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao učiniti delom kojim preti, a sve to uzimajući u obzir njegovu raniju višestruku osuđivanost.

Takođe, radi provera navoda krivične prijave tužilaštvo će ispitati oštećene, eventualne druge svedoke, zatim ce narediti komisijsko psihološko-psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog na okolnost njegove uračunljivosti,a potom ce doneti odluku, o čemu ce javnost biti blagovremeno obaveštena.

Podsećamo, Tužilaštvu su u petak dostavlle krivičnu prijavu protiv Miloševića dnevne novine "Informer".

U prijavi je precizirano da je 27.septembra izvršeno krivično delo ugrožavanje sigurnosti na štetu novinarki koje su vodile razgovor sa njim, saopštilo je tužilaštvo.


Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Miloševiću je u petak određeno 48-časovno zadržavanje zbog ugrožavanja sigurnosti novinarki "Informera" koje su radile sa njim intervju.

Milošević je više puta osuđivan zbog silovanja i on je pre par dana, nakon što je odslužio kaznu od 15 godina, izašao iz zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading