POLICIJA UPOZORAVA NA NESREĆE NA ZEBRAMA: Dva pešaka stradala, troje dece povređeno

Autor:

Hronika

02.10.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U policiji napominju da pešaci predstavljaju jedne od najugroženijih učesnika u saobraćaju.

POLICIJA UPOZORAVA NA NESREĆE NA ZEBRAMA: Dva pešaka stradala, troje dece povređeno

Foto: ST/V. LUKIĆ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, ukazuju da se u poslednjih nedelju dana u Srbiji desilo sedam saobraćajnih nezgoda obaranja pešaka na obeleženim pešačkim prelazima, zbog čega apeluju na sve vozače da povećaju opreznost i prilagode brzinu kretanja vozila da ne bi ugrožavali bezbednost pešaka.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva pešaka su poginula, dva su zadobila teške povrede, dok je petoro njih, od kojih su troje deca, zadobilo lake povrede prilikom prelaska ulice na obeleženim pešačkim prelazima.

U policiji napominju da pešaci predstavljaju jedne od najugroženijih učesnika u saobraćaju, imajući u vidu da je svaka četvrta poginula osoba u saobraćajnim nezgodama pešak i da je od početka ove godine, u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginuo ukupno 91 pešak.

Iz Uprave saobraćajne policije apeluju i na pešake da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju svoje bezbednosti i da ne preduzimaju radnje koje mogu doprineti nastanku saobraćajne nezgode.

Uprava saobraćajne policije saopštila je da će nastaviti s merama pojačane kontrole.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading