OSIM PIŠTOLJA, NOSI I SEKIRU! On je NAJTRAŽENIJI I NAJOPASNIJI BEGUNAC u Evropi! Rođen u Leskovcu kao ŽARKO STEFANOVIĆ!

Autor:

Hronika

30.09.2022

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rođen je u Leskovcu, kao Žarko Stefanović.

OSIM PIŠTOLJA, NOSI I SEKIRU! On je NAJTRAŽENIJI I NAJOPASNIJI BEGUNAC u Evropi! Rođen u Leskovcu kao ŽARKO STEFANOVIĆ!

Foto: Printskrin/Eropol

Evropska mreža timova za aktivno traženje begunaca (ENFAST) je, uz podršku Evropola, pokrenula kampanju u potrazi za najtraženijim beguncima u Evropskoj uniji 2022. godine, a među njima se nalazi i "pink panter" Žarko Pijanović (39) rodom iz Leskovca.

Poternicu za njim izdao je Luksemburg. Pored njegove slike stoji natpis "opasan". Rođen je u Leskovcu, kao Žarko Stefanović.

Kako se navodi na sajtu Evropola, on je osumnjičen da je 2008. učestvovao u oružanoj pljački zlatare u Luksemburgu. Osim pištolja, pljačkaši su koristili i sekire. Tada su ukradena 64 veoma vredna sata u vrednosti od nekoliko stotina hiljada evra. Pljačkaši su potom pobegli ukradenim "mercedesom“.

Istraga je pokazala da su pljačkaši deo bande "Pink panter", koja je odgovorna za mnogo pljački u draguljarnicama u Evropi.

"Kraj igre - ti nam možeš pomoći da padnu", naziv je kampanje Evropola u kojoj su javnosti predstavljene slike ljudi za kojima se traga.

Na spisku su, pored Žarka, iz Srbije još i Goran Mladenović i Bucmasti.

Kako se navodi, lista opasnih begunaca je objavljena radi spasavanja eventualnih žrtva.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading