Otac pušten iz bolnice, a ćerka i dalje na lečenju: NAKON TRAGEDIJE AMETOVIĆIMA UKLJUČENA STRUJA

Autor:

Hronika

28.09.2022

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je devetogodišnjeg dečaka u Radalju kod Malog Zvornika ugušio agregat na spavanju, njegova porodica dobiće pristojne uslove za život, koje do tad nisu imali.

Otac pušten iz bolnice, a ćerka i dalje na lečenju: NAKON TRAGEDIJE AMETOVIĆIMA UKLJUČENA STRUJA

Foto: RTS/printscreen

Dragan Ametović otpušten je danas iz lozničke bolnice, dok je devojčica (11) koja se takođe nagutala otrovnog dima i dalje na lečenju.

Nesrećni čovek, koji je u petak izgubio jednog sina, danas će u kući ponovo moći da upali sijalicu jer je priključena struja, a pri kraju su zakonske procedure koje su bile neophodno da se sprovedu kako bi počela rekonstrukcija njihove kuće.

Opština Mali Zvornik angažovala se oko poboljšanja uslova u kojima živi ova porodica, koja je nedavno, u februaru apelovala u medijima da joj se da bilo kakva vrsta pomoći.

- Obezbedili smo privremeni smeštaj za porodicu u školskom stanu u selu gde će, ukoliko žele, boraviti dok radovi traju. Uplaćeni su dugovi za utrošenu struju i ponovni priključak zahvaljujući prilozima funkcionera i zaposlenih u opštinskoj upravi, javnih preduzeća i ustanova, odbornika skupštine opštine i predškolske ustanove - rekao je predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić.

Porodica Ametović ređala je tragediju za tragedijom, prvo se otac razboleo, pa ih je majka napustila, otac je imao nekoliko operacija zbog kojih nije mogao da obavlja fizičke poslove, pa mu je bilo sve teže da se brine o svojoj porodici.

Kako navode izvori bliski Ametovićima, do smrti dečaka došlo je spletom nesrećnih okolnosti, tako što je u obljektu u kom su živeli bila isključena struja zbog dugova, zbog čega su morali da koriste agregat, čija su isparenja na posletku i usmrtila dečaka.

- Veče pre nesreće Dragan me je pozvao i požalio se da mu je isključena struja. Tada mi je i priznao da se još u decembru prošle nelegalno priključio. Rekao sam mu da u ponedeljak dođe da rešimo i taj problem. Nažalost, tokom noći se dogodila nesreća o kojoj sam saznao dok sam bio u putu. Bio sam u šoku. Samo što nisam automobilom sleteo sa puta - ispričao je Jevtić, prenosi Kurir.

Iako se za novac koji će biti uložen u uređenje kuće u ovom kraju može kupiti nova kuća ili stan, ispoštovaće se očeva želja da nastavi život sa svojom decom na sopstvenom ognjištu. Uz najveću podršku opštine Mali Zvornik očekuje se i pomoć humanih ljudi da mališanima omoguće bezbrižno detinjstvo.

Sedmogodišnji dečak i trogodišnja devojčica su zbrinuti kod najbližih rođaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading